Médianapló

Médianapló - Ungár Péter a Rózsadombról meg a vidéki sajtó

2018. június 12. 10:58 - Zöldi László

Alapos portrét olvastam az LMP üdvöskéjéről. Kiderült belőle, hogy a 27 éves politikusnak, a magyar országgyűlés legfiatalabb tagjának 15 milliárd forintja van részvényekben. Családi örökségből duzzadt ennyire, bár a tőzsdei ingadozások miatt változik az értéke. Szegény gazdag fiú azonban mindössze 80 millióhoz férhet hozzá, ennyiből nem is tudta megvenni a Magyar Nemzetet Simicska Lajostól. Be kellett érnie az Azonnali.hu-val, és meg is ígérte, hogy nem szól bele a szerkesztésébe. Sokat kell még tanulnia, hogy igazán távol tarthassa magát a portál vonalvezetésétől.

Egyik mondatából azt olvasom ki, hogy fogalma sincs a hazai média valóságáról. Szerinte „Semmilyen más hang nincs vidéken, csak a Fidesz. Online nincs, print nincs, semmi sincs.” (Index.hu, 2018.06.11.) A rádiók lehetőségei kétségkívül beszűkültek a vidéki Magyarországon, de nem úgy, ahogy Ungár Péter elképzeli. Például a Klubrádiónak szívós munkával sikerült besugároznia a országot, legföljebb a határszéli megyék maradtak ki a vonzásköréből. 2010-től szinte az összes frekvenciáját elvette az Orbán-kormány, mindössze Budapest és környéke maradt meg neki. Mindazonáltal interneten az egész országban fogható, sőt a határon túlról is, olykor még Amerikából is bejelentkeznek telefonálók. Akik otthonosan mozognak a digitális kultúrában, ráadásul igénylik a sokoldalú tájékoztatást, a Fidesz harsány hangján kívül éppenséggel meghallhatják a más nézeten lévők hangját is.

„Online nincs” - utalt a digitális sajtó sivár helyzetére Ungár Péter. Velem szemben a monitor felső részébe telepített menüsor. Íme, a cáfolat, a híreket másként értelmező vidéki források: Fehérvár-kukac.hu (Székesfehérvár), Kultúrszalon.hu (Nyíregyháza), Nyugat.hu (Szombathely), Szabadpécs.hu, Szeged.hu, Vagy.hu (Debrecen), Veszprémkukac.hu. Vannak kisvárosiak is, amelyeket a tanítványaim szerkesztenek, néha még tulajdonolnak is. Nem nevezném őket ellenzékinek, hangvételük mégis más, mint a kormány nótáját fújó portáloké.

Ami pedig azt a fránya "print"-et illeti, talán nem is olyan nagy baj, hogy kritikus hangvételű alig létezik a vidéki Magyarországon. A papír alapú sajtó megyei részére rátenyerelt ugyan a kormány, és a kormányhoz lojális polgármesterek a helyi lapokat is uralják, de ha nekem volna 15 milliárd forintom, föl sem ötlene, hogy konkurenciát teremtsek nekik. Ahová ugyanis beágyazódott a kormánypárti sajtó, a falvakba, ott sosem lesz erős az LMP nevű városi párt.            

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr114042970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2018.06.12. 11:08:55

Igen. Szerintem is a qrvaannyát az Ungár Péternek! ;)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.06.12. 16:46:44

Azt szeretné, hogy vidéken is népszerű legyen az LMP.
Mert ez a barom ugyanazt hiszi, amit a ballibek.

Hogy azért népszerűtlen vidéken, mert nem jut el a híre neki oda vidékre.
Pedig eljut. Elhiheti. A ballibek híre is eljut.
Éppen ez az oka hogy népszerűtlenek vidéken.

blöff 2018.06.12. 19:18:47

Edesanyja Schmidt Mária, a családja a ner aktív része. Nincs több kerdésem. Aki ezt az lmpt igy beszopja, ahhoz külön gratulálok. Ez az ellenzék mindenestül a ner resze, komolytalan.

bzsoa 2018.06.12. 19:42:39

Ha valaki jó helyre születik az mázli. De én ennek ellenére nem vagyok irigy Ungár Petire mert ahogy látom komoly teher is számára az hogy ekkora vagyona van, sokan utálják emiatt pedig az apja ügyeskedte-lopta össze az eredeti tőkefelhalmozás idilli korszakában, amikor aki kellően ügyes és gátlástalan volt és jó kapcsolatrendszerrel rendelkezett hozzá tudott jutni okosban egy kis állami vagyonhoz töredékáron. Az édesanyja miatt nem tudja hitelesen játszani az ellenzékit sem, pedig még az is lehet hogy valóban szeretne változást a mai politikában. Ő biztosan nem "megélhetési" politikus nem azért a havi rongyos párszázezerért csinálja. Persze kellemes dolog az amikor az ember nem a napi megélhetéséért gürcöl-robotol nincsennek egzisztenciális gondjai mindenkinek azt kívánom hogy elérje ezen kellemes állapotot.

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.06.12. 20:09:02

A Szeged.hu a Botka-féle önkormányzat propagandalapja. Ugyanazt csinálják, mint a Szegedma, vagy az einstandolt Délmagyar, csak ellenkező előjellel. Három független helyi lap van Szegeden, mi, a szegedicsipos.hu, a dailyszeged.hu és a csongradhir.hu (plusz az orszagszerte.atlatszo.hu-n is vannak jó cikkek Szeged környékéről is).

CoolKoon 2018.06.12. 20:21:28

Jé, egy újabb névtelen blog, amely belerúg egyet Ungár Péterbe. Kár, hogy ez már a sokadik. Ráadásul hirtelen mindenkinek most tűnt fel, hogy Ungár Péter annak a szipirtyónak a fia. A belem kifordul a sok idióta belterjes, "ellenzéki" blogtól/médiafeülettől (ahogy a NER-től is). Erre tényleg fölösleges lenne lecserélni a NER-t, mert ez ugyanaz pepitában...

blöff 2018.06.12. 20:48:54

@CoolKoon: azért annyit csak elismersz h a hitelességét ez a tény nagyban rontja. Én kirábban nem tudtam h kihez lenne köze, mert annyit nem foglalkozom ezekkel az idiota pártokkal, de így nem nagxon zudom komolyan venni az ellenzékiségét. Érdekelt a rendszer fennmaradásában.

Zöldi László 2018.06.12. 21:00:00

@CoolKoon: A helyzet iróniája, hogy egy névtelen kommentelő nevezi névtelennek a bejegyzés 15 kötetes szerzőjét, aki ezúttal is névvel vállalta a véleményét.

CoolKoon 2018.06.12. 21:33:51

@Zöldi László: Az egy dolog, csak hát amikor az Index címlapján már kb. a huszadik Ungár Péterrel kapcsolatos cikk/poszt címét olvasom, azért kicsit kilóg a lóláb (na jó, nem is kicsit). Pláne, hogy (mint azt már említettem) már régóta tudva levő, hogy Ungár Péter Schmidt Mária fia. Ráadásul erről a Figyelő.net-es zsid...izé.."sorosügynök"-listázás kapcsán is írtak már, meg még előtte is sokszor.

CoolKoon 2018.06.12. 21:48:38

@blöff: Szerintem azok után, amit "ellenzéki összefogás" címen csináltak (=a visszalépések megtiltása), már nem maradt az LMP-nek egy cseppnyi hitelessége se. És talán nem is kell ennél nagyobb bizonyíték arra, hogy tényleg érdekeltek a rendszer fenntartásában.

Lusuka 2018.06.14. 00:02:34

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/