Médianapló

Médianapló - Miért füllentett Kunhalmi?

2018. május 02. 10:03 - Zöldi László

Tanulságos megfigyelni, vajon az ellenzéki pártok mivel magyarázzák a megalázó vereséget. A DK például azzal, hogy a Fidesz elcsalta az országgyűlési választást, ezzel azonban most nem foglalkoznék. Az MSZP pedig azzal, hogy a torz választási törvény következtében az egyharmados kisebbség kétharmados többségre tett szert a parlamentben. Ebben van igazság, amit azonban Kunhalmi Ágnes kommunikál, az megér egy eszmefuttatást.

A szocialisták elnökjelöltje interjút adott a hvg.hu-nak, a beszélgetés tegnap jelent meg. A politikusnő azt fejtegette, hogy az ellenzék többségben van a Fidesszel szemben, ám a széthúzás megakadályozta abban, hogy április 8-án ütőképes legyen. A többség kifejezést hétszer használta, és mindannyiszor az ellenzék társadalmi beágyazottságára, támogatottságára utalt. A voksolás óta három és fél hét telt el. Bármilyen lassan dolgozott is az Országos Választási Bizottság, már ismert a végeredmény.

A Fidesz-KDNP pártszövetség 2824206 szavazatot kapott, ehhez képest a többé-kevésbé együttműködő ellenzéki pártok a következő eredményre jutottak. MSZP-Párbeszéd: 682602 voks, LMP: 404425, DK: 308068, Momentum: 175225, Együtt: 37561. Ha jól adtam össze a számokat, ez 1607880 szavazat. Elképzelhető persze, hogy Kunhalmi Ágnes hozzájuk számította az együttműködést elutasító pártokat is. Például a Jobbikot (1092669 voks) és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot (99410). Ebben az esetben a szocialista elnökjelölt által utólag egyesített ellenzék 2799960 szavazatot könyvelhet el, ez 24246-tal kevesebb a választási győztesekénél. De üsse kő, számoljuk még hozzájuk a Munkáspárt voksait is (15640)! Igazán kár, hogy Thürmerék híveivel együtt sem emelhető többségbe az ellenzék.

Vajon ez a fránya többségezés csupán egy feltörekvő politikus magányos kezdeményezése? Vagy az MSZP választási vereség utáni kommunikációja? Ha az előbbi, akkor Kunhalmi Ágnesé a felelősség, hogy a nyilvánosság fórumain nem bontotta ki a valóság minden szeletét. Kevésbé szépítően fogalmazva hazudott. De mert udvarias szeretnék maradni egy hölgyhöz, választani kéne a rokon értelmű szavak közül. Átverhette, becsaphatta, félrevezethette, kábíthatta, megtéveszthette, rászedhette a pártjához vonzódókat. Csúsztathatott, füllenthetett, hantázhatott, linkelhetett, nagyíthatott, süketelhetett is. Kézenfekvő a füllenteni. Jóindulatúan feltételezem ugyanis, hogy a lendületesen érvelő elnökjelölt „csak” lelket akart verni az MSZP szomorkodó szavazóiba.           

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7313884636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.05.02. 11:11:15

Annyiban igaza van Kunhaéminak, hogy az összes nem Fideszes listás szavazat az több volt, mint a Fideszre adott voksok. Csak éppen azért nem jött össze az összefogás, mert ez a többség széthúz. Széthúzókra meg nem lehet kormányzást alapozni. Itt a liberálisoknak is komoly felelősségük volt, hiszen talán nem kellene négy liberális pártnak indulnia, hogy utána az MSZP legnagyobb örömére egymásra mutogassanak.

Zöldi László 2018.05.02. 12:45:39

@megamovieboy: A mondat így hangzott az interjúban: "Április 8-án többen szavaztak a változásra, mint a kormány fennmaradására." Az ellenzék többségét tehát az úgynevezett kamupártok adnák. Vajon K. A. a Fidesz érdekében létrehozott kamupártokat az alkotmányos ellenzék szerves részének tekintené? Ha így volna, akkor előttünk állna őfelsége ellenzéke, amely aligha akarta leváltani a Fideszt.

szepipiktor 2018.05.02. 12:51:35

De miért füllentenek a politikusok?
Miért füllentenek a újságírók?
Miért füllentenek a bloggerek?
Miért füllentenek a portálok dolgozói?
Miért kéri számom a füllentést a füllentő?

Klemmy 2018.05.02. 13:07:45

"Jóindulatúan feltételezem ugyanis, hogy a lendületesen érvelő elnökjelölt „csak” lelket akart verni az MSZP szomorkodó szavazóiba." Azokba már fölösleges, mert a következő választáskor döntő többségük nem lesz az élők sorában. Az MSZP meg a parlamentben nem lesz. Végre.

koala kóla 2018.05.02. 13:13:40

Kormanyon azert veszelyesebb lenne ez a ballibmatek mint igy hogy hablatyolhatnak barmit, kedvukre.

Kivlov 2018.05.02. 15:01:44

Lassan 10 év után sem látják, hogy mimért szopnak évről évre ekkorákat.
Ebből cumika lesz 2022ben is, ha ennyire agyalágyultak.

Pop40 2018.05.02. 15:07:00

A dk-nak van igaza, a fideszes maffia elcsalta a választást. Foglalkozik vele a poszter, vagy sem.

Kezdve a maffiaállam bábjaival: az ellenzéket vegzáló, fideszes káder által vezetett ÁSz-szal, a Vitya utasításait követő ex-fideszes Polttal, az Nvi fideszes vezetőivel, stb stb. A mindenhonnan költség nélkül számolatlanul ömlő kúrmánypropagandával, és a fideszre írt választási törvénnyel. És ez csak maga a rendszer.

Ehhez még hozzájön a rendszerszintű csalás: az államosított cég, amely kifejlesztette a választási rendszert, és a tulaj öngyilkos lett, mikor a fideszes maffia erőszakkal elvette a cégét. Azóta az informatikai rendszerbe csak a fideszes maffia tud belenyúlni, más nem is látta rajtuk kívül.
Emellett még ott voltak a határ mentén leomlott putrikba bejelentett 300 ukrán/ putri, a Csepelen szavazgató, de magyarul se tudó kitudjakik, az ellenzéki pártok kamupártokhoz könyvelt szavazatai, a rengeteg körzetben 30-40% (!!) érvénytelen szavazat, a szavazásukban akadályozott ellenzéki szavazók, stb stb stb. Valahogy mindenki rosszul járt, csak a fideszmaffia nem. És ezek csak azok az esetek, amiknél ordító a csalás, sokszorosa az olyan eset, ami sose derül ki.

Ezt a választást a kékcédulás fideszes maffia elcsalta. Jópofizhatsz, meg terelhetsz, blogger, attól még a tény tény.
Hogy az inkompetens ellenzék képtelen erre megfelelően reagálni, az csak őket minősíti, a csalás tényén nem változtat.

MZ/x 2018.05.02. 16:13:14

Na ja, a "Folytatjuk! és a "Migráncsokkal" a 48 % nagyon egyet tudott érteni. Ök talán azt is tudják már, hogyan folytatják az EU.-n kívül, s mit folytatnak. A megfélemlítést?!. A 48 % csak Magyarországon 2/3-ad. @Pop40 ;)))

Voznyák Pista 2018.05.02. 17:31:24

Megszoktuk már ezt a ballibsiktől. Elbűvölő, ahogy reflexből tolják a (két év múlva államcsőd, bukik Orbán kormány és előrehozott választások lesznek, a migrik között agysebészek vannak, és diktatúra van.) dumát. A hitelességük 0 volt, és 0 is marad így de csak így tovább. (nekem pl. kifejezetten tetszik).

Nagyorrú Barbi 2018.05.02. 20:15:29

"Miért füllentett Kunhalmi?" Mert a vérében van. Egy büdös bolsi.

Pop40 2018.05.02. 20:31:25

@berne:

Persze. Ki más?

Ferin kívül nyilván nincs más ember az országban, akinek feltűnt volna, hogy a fidesz nevű maffia elcsalta a választást. :D

nick papagiorgo 2018.05.02. 20:40:02

Én láttam olyan 30 m2-es házat, ahonnan kétezer ukrán jött elő (megbízható helyiek szerint kiterjedt bányarendszer van a ház alatt, és ezek ott élnek).

Egy ismerősöm hallott olyan körzetről, ahol 150 % feletti volt az elcsalt szavazatok aránya.

Egy magát megnevezni nem kívánó de szavahihető számlálóbiztos szerint pedig mintegy tizenötmillió szavazatot írtak át az MSZP-ről a Magyar Sakkozók Pártjára.

Meg még tudnám folytatni :)

Pop40 2018.05.02. 22:10:03

@nick papagiorgo:

Ez valami kékcédulás humor?

Lehetnék én is 2018.05.02. 22:45:16

Miért? Miért? Megszokásból.

Netuddki. 2018.05.03. 08:03:17

Ha jól adtad össze, akkor bazmeg a tolvaj maffiának enyhe többségének szabadna lenni a parlamentben, nem 2/3-ának.

De lehet matekozni akármeddig, a tolvaj maffia hatalma nem legitim, mert csalással, hazugsággal, a választók megtévesztésével jutottak hatalomra. A hazudozást pedig ott folytatják ahol abbahagyták. Aminek hamarosan következményei is lesznek, amit pont az előbb akartak megmagyaráztatni a köcsög lomniczi nímand zolikával a fideszrádióban. Talán ezzel kellene foglalkozni, nem a balfasz ellenzékkel!

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.05.03. 08:14:20

@Zöldi László: Igen, ez evidens. Már én is kiszámoltam, hogy a baloldali, liberális ellenzék kevesebbet kapott. Úgyhogy a többségre való hivatkozás ugyanolyan csúsztatás, mint amilyen hazugság volt a közvéleménykutatási eredmények ismeretében a választások előtt lehetséges 'rendszerváltásról' beszélni. Igaz, még Török Gábor is elhitte ennek lehetőségét, annak ellenére, hogy látszott vidéken túrót sem fognak hozni az ellenzékiek egyéniben, anélkül pedig listán rongyosra kellett volna verni a Fideszt, ami esélytelen volt. Mégis a globalista sajtó addig nyomta az agymosást, amíg még a szakemberek is elhitték a rejtőzködő baloldali szavazók százezreinek a létezését.

Pop40 2018.05.03. 15:01:43

@megamovieboy:

"Mégis a globalista sajtó addig nyomta az agymosást, amíg még a szakemberek is elhitték a rejtőzködő baloldali szavazók százezreinek a létezését."

A fideszes csürhe lopott közpénzből fenntartott, hírhamisító szennysajtóján kívül más agymosás nem volt.
Persze ez kellett is nekik, az iskolázatlan bugris tahókat mozgósítani kellett valahogy.

index.hu/video/2018/04/20/faj_borsod_fidesz_99_szazalek/

A tömött sorokban szavazó kormányváltó tömegek valóban ott voltak, tény, hogy arra nem számítottak, hogy a fideszes söpredék meghamisítja a szavazataikat és elcsalja a választást. Nem véletlenül lett 30-40% szavazat érvénytelen jópár körzetben, és akkor a kamupártokhoz könyvelt komplett ellenzéki szavazatmennyiséget még bele sem vettem. Meg persze a törvénytelenül szavaztatott ukránokat, meg a jó ég tudja, kiket.
Aztán hogy az informatikai rendszerben mit csinált a fideszes maffiabanda a 4 órás leállás alatt, abba jobb bele sem gondolni.

Kékcédulás komcsi elődeik büszkék lehetnek a fideszes maffiahordára.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.05.04. 07:19:27

@Pop40: Minden sajtó propaganda, melyet csak pénzügyi támogatással tudnak fentartani, így a globalista sajtó is agymosó propaganda. A hazaival zemben, azonban nem hazai érdekeket szolgál, hanem idegen érdekeket.
Azt te sem gondolod komolyan, hogy a szavazóbizottságok 50.000 tagja szervezetten elcsalta a választást! Ugye ott voltak az ellenzéki tagok is, meg az önként jelentkezők, akik munkáját ellenőrizni lehet és akik jogilag felelősségre vonhatóak. Az ukránok szavaztatása meg nem törvénytelen, különben törvényesen fel lehetne lépni ellene.
Az informatikai rendszer leállása sem adott alkalmat semmilyen csalásra, mivel csak a bediktált adatokat közvetítette. A szavazóköri jegyzőkönyveket feltették azóta az internetre, azok megegyeznek a neten küldött adatokkal. Ezt a legegyszerűbb ellenőrizni, hülyék lettek volna ezzel csalni.
Ezeken kívül a nemzetközi ellenőrök sem állítanak olyat, hogy a szavazás lebonyolításának módja révén, vagy végrehajtása során elcsalták volna a választást.

Netuddki. 2018.05.04. 08:25:31

@megamovieboy: Mosdathatod a pártodat narancskomcsi, de a fidesz akkor is elcsalta a választásokat. 2006-ban a fidesz a futballhuligánokat sokkal kevesebbért vitte ki felgyújtani Pestet. Egy csaló tolvaj maffiát védesz, amelyik se nem keresztény, se nem demokrata. Ellentétben azzal amit a főni az előbb standupolt megint a fideszrádióban.

Netuddki. 2018.05.04. 08:26:50

@megamovieboy: Ja, és mi van a tiborczpityuval? Előzetesben van már? Vagy külföldön? Netán, már a halakkal alszik?