Médianapló

Médianapló - Ellenzéki cicaharc a Népszaváért?

2018. január 30. 10:34 - Zöldi László

Mintha Kunhalmi Ágnes Gyurcsány Ferenc bögyében volna. A volt miniszterelnök tegnap este egy tévéműsorban „figyelmeztetőleg” - ő használta ezt a szót - emelte föl a mutató ujját. Nehezményezte, hogy a szocialisták kampányarca egy-két hete azzal lép a nyilvánosság elé: Gyurcsány és a dékások nem is akarnak nyerni 2018-ban.

A metakommunikációs gesztusból arra következtetek, hogy az MSZP-ből kiszakadt párt elnöke nem akart tovább menni a figyelmeztetésnél. Nem tartott fejmosást, hegyibeszédet, lelkifröccsöt, inkább csak intelemnek, szemrehányásnak vélhető az okfejtése. Azt viszont nem rejtette véka alá, hogy ha a szocialista politikusok tovább vádolják, ő bizony előhozakodik olyan tényekkel, amelyek nem esnek majd jól az MSZP-nek. Talán azért fogalmazott sejtelmesebben, mint a Demokratikus Koalíció második embere, mert Molnár Csaba még reggel szólalt meg, és a két tévéinterjú között figyelemre méltó főszerkesztői jegyzet jelent meg a Népszavában.

Horváth Gábor öntudatosan cáfolta a Gyurcsány szombati évértékelőjében elhangzott kijelentést, miszerint az „MSZP-hez köthető pártsajtót” a „Fidesz finanszírozza”. Molnár Csaba azonban nem finomkodott, ő már „Puch László lapjairól” beszélt, amelyek „folyamatosan állami hirdetéseket közölnek”. Az említett sajtóbefektető sokáig volt az MSZP kincstárnoka, és talán még most is mintha ő vezetné a szocialisták baranyai szervezetet. Vagy ha már nem is az elnöke, képes érvényesíteni a befolyását. Ki tudja, milyen viszonyban volt a Pécsről indult Gyurcsánnyal?

Az pedig dokumentálható, hogy ezt mondta az akkor már DK-s politikusról: „Gyurcsány Ferenc örök életében hülyeségeket beszélt.” (PécsMa.hu, 2013. október 16.) Az ellenszenv tehát kölcsönös, maximum három, minimum fél évtizedre nyúlik vissza. Amit egyébként a Demokratikus Koalíció két vezetője sugalmaz, nem hagyja érintetlenül a Puch-féle sajtóhálózat munkatársait. A Vasárnapi Hírek főszerkesztője lemondással reagált az ellenzéki cicaharcra okot adó reklámokra. A Népszaváé nem mondott le, és tegnap azzal indokolt, hogy „olykor van benne kormányzati hirdetés, ami javítja a kiadó mérlegét”.

Nehéz megítélni, vajon melyik magatartás felel meg a valóságos helyzetnek, abban viszont biztos vagyok, hogy a finanszírozás nyugtalanító kérdését nem a közelgő országgyűlési választás előtti hetekben kéne megbeszélni a nyilvánosság fórumain. Különösen akkor nem, ha az MSZP és a DK testvériesen megosztotta egymás közt a 106 választási körzetet.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr5113616372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felső határ nincs 2018.01.30. 13:54:55

valamelyik indexes buzerans szerkeszto tultolja a CICAHARC szot, es mar minden nap ott van a cimekben

6 honapja meg meno volt de mar elcsepelt

felső határ nincs 2018.01.30. 13:55:37

Ja most nezem zoldi volt a buzerans, bocs Index

dare 2018.01.30. 14:03:42

Megy az adok-kapok rendesen, nem tudnak még mindig ráállni a kampányra.
Ilyenkor örül az ember, hogy legalább megegyeztek az egyéni jelöltek indulásáról, szép lett volna ha azok is egymás ellen küzdenek.
Azt éreztem, hogy a Dk és az Lmp már lehetne kicsit megengedőbb a jelöltek koordinálása miatt, mert ők már biztos bejutók a parlamentbe.
Hát ez tegnap bennem teljesen megváltozott.
Ha már Pécs, akkor meg kell jegyeznem nagyon jó kis vitát nyomtak a jelöltek.
És nagyon tetszett a Momentumos jelölt.
Hát nem tudom.
Talán csak a Jobbik a biztos bejutó az ellenzéki pártok között, itt még nagy meccsek lesznek az Mszp-P és a Dk, velük szemben pedig az Lmp és a Momentum, meg persze a Jobbik között.
Ezekbe a csatározásokba még az Együtt is becsatlakozhat jó jelöltekkel, és akkor már egy egész szép kis csatamező fog kirajzolódni nekünk a következő két hónapra.

Cicaharc közben feltűntek a trónbitorlók, talán velük is foglalkozhatnának már egymás helyett.
Mert mind a Jobbik, mind az Lmp és a Momentum szemmel láthatóan komolyan gondolja ezt a korszakváltást.
Én nagyon élveztem a tegnapi vitát, és tudom jól Mellár Tamás egy jó jelölt.
De itt most nincs helye az udvariaskodásnak, minden körzetben meg kell küzdeniük egymással a jelölteknek, ez a lendület nagyon hiányzik a választóknak a politikából.
Egy jó kampánnyal lehet itt még magas részvételi arányt elérni, a jelölteknek minél több települést felkeresni.
Ha harcolni akarnak, harcoljanak egymással, talán sokan figyelnek majd rájuk, és ezáltal érezni fogják a választók, hogy miattuk küzdenek.
Áprilisig eldől ki a legesélyesebb jelölt, és akkor az esélyteleneknek ráér majd a háttérbe húzódni, addig mehet a harc a szavazókért.
Azért kellene egy B terv legalább 40 körzet koordinálásáról, de ha nem sikerül nekik kieszközölni a nagy hevületükben ezt, akkor majd a szavazók döntenek a sorsukról.
Talán 40 körzetet a tudatos választók is el tudnak dönteni.
Meg fogják büntetni a nagyon makacsul ragaszkodókat, ha nincs esélyük és erőltetik a megmérettetést, akkor majd megmérik őket a szavazók. :D
Remélem a KOM minél több körzetet meg tud majd mérni, nem árt majd a mankó a szoros körzeteknél.

A cicaharcnak vége, itt már észnél kell lenni az összes ellenzéki pártnak.
Remélem sok vita lesz, nagyon hiányzik az embereknek, hogy lássák értük dolgoznak a jelöltek.

Netuddki. 2018.01.30. 15:56:20

A gyurcsány is elmehetne a sunyiba, az orbánnal együtt! Sajnos van elég pénze ahhoz, hogy a magyar politikában rontsa a levegőt.

A szerzőnek meg tanácsként mondom, hogy a tolvajfidesz média csapjából is az ellenzék lejáratása folyik már évek óta. Ezzel nagyon nehéz versenyezni.
Van a fideszrádióban (R.I.P. Kossuth) délben egy "Ütköző" nevű műsor, amelyik a nevének még a maffia 2010-es rendszer'váltása előtt úgy-ahogy meg is felelt. Mára át lehetne keresztelni a "tolvajfidesz szerint a világ" című EU, Soros és ellenzék köpködő showra. Ma is amit műveltek, elképesztő az a sötétség ami egyesek fejében van., és elképesztő mit meg nem engedhet magának egy un. közszolgálati csatorna!

Netuddki. 2018.01.30. 15:57:32

@Netuddki.: Vagyis nyilván nem a csatorna, hanem azok akik ott dolgozhatnak. Még.

dare 2018.01.30. 16:24:55

@Netuddki.: Kūlön vicces a műsor neve: ūtköző
Csak tudnám kivel ūtköznek, mert ellenzéki politikusokkal nem nagyon.
Kíváncsi leszek hány jelöltjūk fogja vitában megmérettetni magát, bár úgy is azt fogják mondani, nekik erre nincs szūkségūk, mert a sas nem foglalkozik a legyekkel.
Ami nem is baj, a franc se kíváncsi a sūketelésūkre, meg az állandó félrebeszélésūkre.
Legalább értelmes beszélgetések lehetnének.

Volt mikor belehallgattam véletlenūl vezetés közben.
Az benne az érdekes ha odatéved az ember, nehéz továbbállni az adóról.
Amiket mondanak, azt nem lehet nem hallgatni.

rallus 2018.01.30. 17:59:10

@dare: Ha havonta kétszer van a műsorban ellenzéki politikus, akkor már a jelentőségüknél többet szerepelnek. Ráadásul felesleges befáradniuk, mert helyettük a vitavezető is el tudja mondani, hogy "diktatúra, korrupció, nemzethalál, drága jó migránsok, isten óvja a mélyen tisztelt Soros urat".
A Fidesz megvárja melyik ellenzéki párt annyira tehetséges, hogy hátba szúrja a többit és akkor már csak azt kell támogatnia, hogy legyen ellenzék a parlamentben. Olcsó, tiszta munka.

dare 2018.01.30. 18:18:43

@rallus: Programok ismertetése, közösségi feladatok, szóval ahogy kell egy normális demokráciában, erről beszéltek a jelöltek.
Teljesen furcsa volt, már elszoktam tőle.

A Fidesz meg csak várakozzon, hátha ottmarad a nagy várakozásban.
Azért a tiszta munka a mai óriásplakáttal nem ezt mutatja, de nem baj, folytassák csak ezt.
Az ellenzék helyében egy szót se foglalkoznék a Fidesszel, a következő 2 hónapban.
Egy szót se érdemelnek.
A programjukat ismertessék meg minél több emberrel, érezni kell a választóknak, hogy fontosak.

Larry Silverstein 2018.01.30. 18:24:03

@dare: DK PM MSZMP Egyutt ezek tokmind1 mirol beszelnek utso megvalasztasuk utan 2 hettel az ellenkezojet csinaltak mint amit hazudtak plusz csodbe mentek

balliberalis partoknal a program mint olyan teljesen felesleges hisz akkor is hazudnak amikor kerdeznek

fidesznel megint nem kell program, hisz 12 eve kormanyoznak mindenki tudja mit varhat

ugzh. ez max. a Jobbiknal, LMPnel vetodik fel h program

rallus 2018.01.30. 18:35:51

@dare: A 2002-es választásokat a Fidesz a várakozás miatt vesztette el. Az ellenzék Ron Werberezett, Centrumpártozott, 18 000 forintért nyuggereket vásárolt, mozgósított és az angolok számítógépének segítségével még javítani is tudott a szavazatok összesítésénél.
Ezt a hibát többször nem követik el, az a gyanúm! Keserű tanulópénz volt nekik is, az országnak meg egyenesen tragikus.

Larry Silverstein 2018.01.30. 18:36:47

Kulonben nagyon geci sorosos plakatokat alkotott a fidesz muvesz csapata, nemsokara debutalnak. En jot rohogtem a szenny mar szinte amerikai szinvonalu!

csak azer mondom mert a topik a kutttttyat nem erdekli sajnos

bekerült 2018.01.30. 18:51:54

@dare: Tudomásul kell venni, hogy a "cicaharcnak" nem az ellenzéki pártok az okai ! Ebbe vannak belekényszerítve , a választási törvény miatt.! Jól tette Gyurcsány, hogy beszólt és figyelmeztette a többi pártot, ahogy kell. Nehogy elfelejtse már bár ki, hogy valójában mikor és mitől világosodott meg ! Az nem működik, hogy egyesek mindent megengednek maguknak és azt hiszik, hogy a többi ezt majd elnézi neki. Zöldi lászló meg úgy tesz, mintha semlegesc lenne, de valójában szítja a vitát és örül neki. Jó kis téma és írhat róla !

dare 2018.01.30. 18:58:09

@Larry Silverstein: Ezért várom a kampányt.
Látni akarom ki mennyire komolyan vehető, és ki mennyire handabandázik.

@rallus: A 98-ast a baloldal szintén a várakozás miatt vesztette el.
20 éve Orbán zseniális húzást csinált.
Kíváncsi leszek a mostani ellenzékben ki lesz olyan, mint amilyen Orbán volt akkor.
Lehet, hogy visszakapja ugyanazt a pofont, és most ez neki jobban fájna.

dare 2018.01.30. 19:05:12

@bekerült: Azt hiszed nem látom mibe vannak kényszerítve?
Folyamatosan azt mondom álljanak már le, nem veszik észre hogy egy süllyedő hajón harcolnak egymással, és egy csatahajó ágyúkkal felfegyverkezve közeleg.
Nem érdekli őket, heroikus küzdelem van köztük. :D
Aztán persze lehet nekik lesz igazuk, végigcsinálják a kampányt tisztességesen, és hozhat szavazókat a bizonytalanok közül.
Csak ha látják a Fidesz propagandája hódit, akkor tudjanak rá választ adni.

ulpius66 2018.01.30. 19:05:29

Kedves Zöldi uram!

Elég mazohisztikus jellem vagyok, így szinte minden írásod olvastam, de még mindig nem bírok rájönni, hogy te a DK szekerét tolod, avagy az MSZP-ét?

Netuddki. 2018.01.30. 22:27:51

@dare: A neve csak rajta ragadt mint kutyán a bolha.

Ha eleget hallgatnád, mint én ebéd közben, akkor hamar rájönnél a klisékre. Na és természetesen arra, kik is állnak mögötte. Szerencsére vannak könnyen megjegyezhető "nevek". Mint halászzsuzsa, ifj. lópicizoltán alkotmánylovász, törcsi (South Park perelhetne), mrázágostonsamu, és társaik. Akik nagyon remélem, a tolvajfidesz bukása után teszkó árufeltöltőnél nem fognak jobb munkát találni! Eladták a szakmájukat és a lelküket a maffiának 30 ezüstpénzért, eh!

bekerült 2018.01.31. 08:16:10

@dare:

Az, hogy mibe vannak kényszerítve, csak úgy teljes, ha azt is figyelembe veszed, hogy Orbánéknál van a kassza kulcsa, tehát a pénz. Nem áll messze az igazságtól, hogy az EU finanszírozza az Orbán kormányt és végül is nekik köszönhetik a boldogulásukat.
Az ellenzék ilyen helyzetben labdába se tud rúgni és, ha ügyel Orbán arra, hogy nagy társadalmi feszültség ne keletkezzen,, akkor bizony papolhat itt bár ki, bár mit, a bizonytalanok nem fognak megmozdulni. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy egy új rendszer, egy újabb felfordulással és bizonytalansággal jár, ráadásul kiürült kasszával kellene megcsinálni, akkor megértheted, ha nem is olyan nagy a lelkesedés erre a munkára !

Anélkül, hogy a saját zsírjukban ne sülnének meg a jelenlegi hatalomban lévők, anélkül nem fog itt lenni semmi komolyabb változás.
Egyszerűen öngyilkosság ugyanis egy olyan győzelem, ami azzal jár, hogy szinte semmiféle lényegi változást nem lehet végrehajtani. Ez csak egy átmeneti győzelmet jelentene, mert a következő fordulóban hatalmas bukás jöhetne !
A jelenlegi pártok ezért is óvatosak és nem akarnak nagyot meríteni, mert abba nagyon könnyen bele is pusztulhatnak.
Van változásra igény, de közel se akkora, hogy az olyanok igényeit is kielégítse, mint amilyenek mi vagyunk.
Sajnos!
Ez van, ezt kell szeretni.
Mint fent is írtam, egy olyan helyzetbe belelavírozni, ami bukást eredményezne később, óriási felelősség !
Ki meri ezt felvállalni ?
Karácsony Gergely ? Szél Bernadett ?
Gyurcsány az biztos nem, mert ettől már tapasztaltabb és jobban lát a pályán.
A lassan járj és tovább érsz elve óvatosságra int itt mindenkit.

Ez okozza azt, hogy egymást püfölik inkább, mert ez csak egy pótcselekvés, jobb híján !
Mást nem nagyon tehetnek, ugyanis, nincs meg a feltétele a nagy változásnak, illetve a választók nem tudják, látják, azt, hogy mi van valójában és merre tartunk.
Az ébredés keserű lesz és a keserű poharat fenékig kell inni !

Meg fogjuk kapni !

Netuddki. 2018.01.31. 10:48:19

@bekerült: Lehet, hogy nála van a pénzcsap, de az a pénz amit elszór, az a magyar állampolgárok pénze. Ahogy az EU-s pénzek is azok. Arról meg nem akar beszámolni őkelme mire és miért költötte el a pénzünket. Ezt hívják hűtlen kezelésnek.

Valóban, lehet, hogy nem lesz áprilisban komolyabb változás, de ettől függetlenül ideje lenne lépni valamit. Az hosszú távon nem működik, hogy van egy tolvaj bűnözőkből álló kormányunk, miközben a jogállam és demokrácia nem működik. Valakiknek fel kell vállalni a felelősséget, hogy ha magát a kormányt nem lehet elszámoltatni, akkor azokat elszámoltatják akik a jogállam biztosításáért felelősek.
Ha az igazságszolgáltatás nem végzi el a dolgát, akkor valakiknek el kell helyettük végezni a piszkos munkát.