Médianapló

Médianapló - Három szikár mondat Goebbels naplójából

2017. július 13. 08:40 - Zöldi László

Túllőtt-e Orbán a célon? Ezt firtatta Lendvai Ildikó tegnap este. A szocialista politikus tévéstúdióban vette sorra a lehetőségeket. 1. A Soros-óriásplakátokkal kitapétázott ország látványa meghökkentette a nyilvánosság nemzetközi fórumain közlő újságírókat, ezért fúj visszavonulást a magyar kormány. 2. Netanjahu hamarosan Budapestre látogat, és az izraeli meg a magyar miniszterelnök suba alatt állapodott meg arról, hogy eltűnnek a hozzáadott értékkel („Büdös zsidó”) telefirkált plakátok.

Mi, értelmiségiek hajlamosak vagyunk arra, hogy ha nem értünk valamit, olyan összefüggést vázolunk fel, amely érdekesen hangzik. E sorok írója azt feltételezi, hogy a Soros-tapéták eltüntetése és az úszó világbajnokság kezdete között is van összefüggés. Kínos volna, ha a Ferihegy felől érkező külföldi vendégek azon tűnődnének, vajon ki az a ráncos arcú, horgas orrú öregúr, aki gúnyosan néz le a kerítésekről és fa- vagy fémkeretbe foglalt állványokról. A véletlen úgy hozta, hogy éppen Goebbels naplóját olvasom. Hitler népnevelési és propagandaügyi minisztere ezt jegyzi föl 1936. március 31-én: „Egész Berlin fellobogózva.” Annak örvendezik, hogy a választásnak nevezett nemzeti szocialista konzultáción a szavazók 98,8 százaléka voksolt rájuk.

Azt már én fűzöm hozzá, hogy a közelgő olimpia fölött viharfelhők gyülekeznek. Külföldön bojkottra szólítanak föl, leginkább az Egyesült Államokban. Avery Brundage amerikai sportdiplomata, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság későbbi elnöke nem híve ugyan a bojkottnak, de amikor körülnéz a német fővárosban, döbbenten fedezi föl a horogkeresztes zászlóerdőt és a zsidó üzletek kirakatát téglákkal átrendező egyenruhásokat. A sportminisztertől követeli a választási kampányból visszamaradt külsőségek eltüntetését. Hitlernek fontos az olimpia, mert sikerétől a Harmadik Birodalom elfogadását várja világszerte, a propagandáért felelős minisztere 1936. június 26-én be is jegyzi: „A pártnak háttérbe kell vonulnia.”

A horogkeresztes zászlók megfogyatkoznak, egyik napról a másikra eltűnnek a Zsidókat nem szolgálunk ki!, a Zsidóknak belépni tilos!, a Zsidók jelenléte nem kívánatos! feliratok, a zsidóverő támadásokat felfüggesztik, és a zsidók ellen uszító kormánylapot, a Der Stürmer-t csupán a pult alól lehet árusítani. Még javában zajlik a világ legjelentősebb sporteseménye, amidőn 1936. augusztus 8-án Goebbels ezt körmöli naplójába: „Ha vége az olimpiának, durvábbak leszünk.”        

119 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7312660549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zionnépe 2017.07.14. 06:56:29

Sőtt a plákátokra visszatérve, én még inkább fenthagyni, és ott védeni szólítottam volna fel a jóérzésű embereket a leszedés helyett! Jön a vizes VB és látnia kellett volna mindenkinek, aki a nagyvilágból ide látogat, mit is művel országon belül a Kormány!

Még nem késő, meg kell őrizni pár kiemelt helyszínen pár "gyöngyszemet"!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2017.07.14. 07:12:13

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő:

a horogkeresztes zászló mióta volt Németország lobogója te elmeháborodott futóbolond?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2017.07.14. 07:13:23

@turulpina:

csak egy idióta, aki az elmúlthétévben belehülyült, hogy a magyar reformok basznak működni.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2017.07.14. 07:15:08

@Nagyorrú Barbi: "Attól még nem lesz valaki értelmiségi, ha főiskolát végzett, vagy kinevezi magát."

milyen igaz, lásd a galériát Szíjjártó Petyától Rezsi Szilárdig.

DFK 2017.07.14. 07:18:42

Unalmas ez az állandó fasisztákolás. Meg szánalmas.
Ennyit tudtok ott balfélen.

DFK 2017.07.14. 07:20:08

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: de ők nem is mondják magukról, hogy értelmiségiek.

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 07:25:59

Mi, értelmiségiek hajlamosak vagyunk arra, hogy ha nem értünk valamit, olyan összefüggést vázolunk fel, amely érdekesen hangzik.

Persze, mert elvont zavarosfejű idióták vagytok valami haszontalan diplomával. Orvost, mérnököt, tanárt én még nem hallottam hogy értelmiségiként mutatkozott volna be, persze ezek mögött vallós tudás van, nem kell szégyellni! :D

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 07:34:38

Túllőtt-e Orbán a célon? Ezt firtatta Lendvai Ildikó tegnap este.

Szerintem Lendvai Ildikó a legszakértőbb értelmiségi ebben a kérdésben. Ő és a bandája már annyiszor túllőtt a célon, hogy csodálkozom a firtatáson hiszen azonnal meg kéne tudnia mondani!

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 07:42:01

Kínos volna, ha a Ferihegy felől érkező külföldi vendégek azon tűnődnének, vajon ki az a ráncos arcú, horgas orrú öregúr, aki gúnyosan néz le a kerítésekről és fa- vagy fémkeretbe foglalt állványokról.

Te poszterhaver! Most tényleg azt tolod hogy Soros nem ismert világszerte? Akinek az érdeklődési köre kicsit is szélesebb egy tehénénél az azért tudja! Aki meg nem tudja az leszarja. Vagy azt hiszi hogy fotosopp, mert ilyen rusnya teremtés a kalendáriumban sincs!

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 08:01:48

a magyar miniszterelnök suba alatt állapodott meg arról, hogy eltűnnek a hozzáadott értékkel („Büdös zsidó”) telefirkált plakátok.

Na az az egy firka ami a médiában turnézik napok óta szép karriert fut be! Tök jó, hogy valaki megalkotta van min rugózni.
Undorító, felháborító, gyűlöletet sugall!
Aha! Ezt egy (1) zsidóról írta egy senki, komoly ember ugyebár nem firkál mert nincs is mivel, ki a f.szom járkál három centi széles csíkot húzó alkoholos filccel a zsebében! Nekem erről a magyart (egynél több) többek között moslékzabálónak nevező nagyon is ismert valaki (utolsó senki) jut eszembe akinek a szintén undorító, dehonesztáló aljas mondanivalója nem stikában a falrafirkálva, hanem médiafelületeken jelenhetett meg a legkevésbé sem elítélve azok körében akik most a tisztesség nevében verik itt magukat a földhöz!

2017.07.14. 08:23:45

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Kisbirkám, az a zászló egy szélhámos, maffiózó banda jelképe volt, és ez a banda bitorolta annak lehetőségét, hogy a zászlóival teletűzdelte Németországot. Nem volt Németország zászlaja. Tudod, olyan csacsiság ez mint pl a Norvég államformát alkotmányos monarchia helyett köztársaságnak nevezni.

1ghost 2017.07.14. 08:38:50

Ez a mocskos fidesz ugyanazt csinálja az úszó VB előtt mint a nácik az 1936-os olimpia előtt. Döbbenetes ez a tény! Mára idáig süllyedt ez az embertelen, gané bagázs!

Tényleg ilyen hitványak lettünk, hogy ezt az antidemokrata, korrupt, tolvaj, fideszbandát érdemeljük?

Magyarok egységbe! Tisztességes, hazáját szerető ember sohasem szavaz többé a fideszre!

2017.07.14. 08:39:22

@Helga Beauty Salon: Szóval aki kommunikációval foglalkozik, az nincs valós tudás birtokában? Sőt, a beszéd, az írás, az valami sarlatánság, gagyi időpocsékolás, amely nem érdemli meg, hogy tudományos igénnyel, komoly szakmai aspektusból foglalkozzanak vele ...:D Beszéltem már orvossal, aki még az általános műveltség, viselekdésbeli elvárásokban sem volt a topon, nem állja meg a helyét ez az általánosítás. Amúgy hogyan nevezné a társadalom részeit? Szerintem egy komoly szabómester, aki büszke a hivatására, nem venné jó néven ha elvenné tőle a professzinális vállalkozó szakember megjelölést, ebben az értelemben az értelmiségi megjelölésnek is van helye.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 08:42:00

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

1935-1945 között a horogkeresztes zászló volt a német zászló. Az oroszokat utánozták ezzel, ahol szintén egy pártzászlóra lett lecserélve a nemzeti zászló.

A német helyzetet bonyolítja, hogy eleve nem 1, hanem két hagyományos nemzeti zászló van: a fekete-piros-arany és a fekete-fehér-piros. A nácik eredetileg a fekete-fehér-pirosat használtak, de hamar azt is lecserélték saját pártzászlajukra 1935-ben, számkra mindkét nemztei zászló elfogadhatatlan volt, az egyik azért, mert a császárságot jelképezte, a másik meg azért, mert a köztársaságot, s ők mindkettőt elutasították.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 08:42:52

@je suis chauve:

"Nem volt Németország zászlaja. "

Tévedsz, lásd előző hozzászólásomat.

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 08:43:04

@blah blah:! Egy (~ex)komunista cenzor oktat itt erkölcsről, meg propagandáról?
Megáll az ész! Normális országokban az ilyen embereket 89től nem engedték semmiféle pozícióba, nem még 25 évre rá érték és mértékadó legyen.

Ezért van itt demokrácia! Itt lehet! Ezért szar a baloldal! Mert itt van, nincs más, nincs jobb nekik! Hogy mértékadó lenne? Kinek? Milyen az a mérték? Bullshit per secundum?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 08:44:27

@Helga Beauty Salon:

Szinte biztos, hogy a "mocskos zsidó" szöveg egy Soros-alkalmazott műve.

Faszerkezet 2017.07.14. 08:46:21

@je suis chauve:

"Nem volt Németország zászlaja. "

A Piros alapon fehér körben horogkereszttel ellátott zászló volt Németország hivatalos zászlaja 1935 szept. 15-től.

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 08:52:47

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Szinte biztos, hogy a "mocskos zsidó" szöveg egy Soros-alkalmazott műve.

Nem feltétlenül, mindazonáltal lehetséges hogy előfordulhat!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 08:55:59

@je suis chauve:

Nem, csak buta vagy, s pluszban hozzá ezt nem tudod magadról.

2017.07.14. 08:59:13

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Sajnálatos következtetésre jutottál papa, a te módszereddel éltem és máris átmentél személyeskedésbe. Jelenleg magadat jellemezted, a tévedhetetlen hülyeségeidet. Avagy kisajátítottad a tévedhetetlenség jogát és mindenki más hülye? :D

2017.07.14. 09:02:57

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Kivéve amikor megfenyegetsz valakit, hogy kicsinálod a családját :) ami ugye elég szürreális terv, tekintve az alkati tényezőket.

sakkosfx 2017.07.14. 09:06:59

Amit Orbán csinál az mind nekünk szól a Magyar népnek és a félrevezetés ki számított része! Sokat ugyan nem ér, de sok honfitársunkat félrevezeti még mindig! De minden hiába, mi már tudjuk mitől döglik a légy és hal a Magyar nép! Például az egészség ügyből elvont 300-milliárdtól! És minden hátrányt amit el szenvedünk neki és nekik köszönhető! És ellenzékről csak buta ember beszél, mert olyan nincs! Helyette van a zsidók közti vetélkedés a koncért!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 09:09:09

@je suis chauve:

Az se személyeskedés. Időnként keménység kell, egy bizonyos szint alatt másból nem értenek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 09:10:26

@sakkosfx:

Mi a valóság?

Az egészségügy jó állapotban van Mo-on, ahogy a ballibek kormányok alatt is jó állapotban volt, ez a tényhelyzet. Ez egyszerűen azon kevés területek egyike, mely nem lett lerohasztva a rendszerváltás alatt.

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 09:11:23

@je suis chauve: Szóval aki kommunikációval foglalkozik, az nincs valós tudás birtokában? Sőt, a beszéd, az írás, az valami sarlatánság, gagyi időpocsékolás, amely nem érdemli meg, hogy tudományos igénnyel, komoly szakmai aspektusból foglalkozzanak vele

A napi gyakorlatban rendszeresen előforduló kérdésekkel foglalkozó szakembereket tudom megbecsülni. A periférikus tudományoskodó, extrém szakterületek képviselőit már nemannyira és általában ők jelennek meg fontoskodva önigazoló kamuproblémák szakértőiként a gyakorlatias embereket irritálva értelmiséginek nevezvén magukat! A kommunikációs szakembereket viszont szeretem. Ha jól vannak elkészítve! :D

Zöldi László 2017.07.14. 09:16:31

@je suis chauve: Bocsánat, hogy a csapos közbeszól. Tegnap 8.40-kor tettem föl e bejegyzést, 8.44-kor megérkezett Birca kommentje. Ma reggel 5.28-kor Birca volt az első kommentelő. Nyilvánvalóan az a dolga, hogy tematizálja (félrevigye) a vitát. Eddig 12-szer szólt hozzá. Miért állnak szóba vele, ha tudják, hogy troll?

2017.07.14. 09:34:56

@Zöldi László: Egyetértek, megértem, hogy szívesebben látna hasznos hozzászólásokat, minthogy szétessen a téma fonala a trolloknak köszönhetően. Persze Birca stílusa valószínűleg kellően ellenszenves az olvasók nagy része számára, semmint sikeresen megbontaná a poszt célját.

1ghost 2017.07.14. 09:37:32

Ezt a birka nickű jellemtelen, hitvány orbántrollt senki se táplálja! Felesleges! Úgyis csak hazudik!

Majdnem olyan folyékonyan, mint a tolvaj, korrupt gazdája.

Consuela NO NO 2017.07.14. 09:39:12

@Zöldi László: mert nem troll. birka olyan amilyen, de erkölcsileg is és tudásban is nagyon nagyin magasan áll azokhoz a ballibsi kommentelőkhöz képest, akik érdekes módon soha nincsenek kioktatva vagy cenzúrázva különféle mocskos hozzászólásokért.

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 09:41:21

@Zöldi László: . Miért állnak szóba vele, ha tudják, hogy troll?

Zöldi úr, hogy ki tartozik ön szerint trollkategóriába az "szuvenír" döntésének tekinthető, mindazonáltal ne azt vígasztalja aki az előbb azt a tényt hogy Németorországnak hivatalos zászlaja volt a szvastikás mindenféle hülyeségek kíséretében vitatta.

Consuela NO NO 2017.07.14. 09:42:12

és a legnagyobb baj, h itt vannak ezek szakértő urak (@je suis chauve: @1ghost: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: , a teljesség igénye nélkül) akik minden vitában (most a zászló vitában) beégnek, de ez nem akadályozza meg őket abban, h a következő nap ugyanilyen vehemenciával ugyanekkora baromságokat szakértsenek atom-költségvetés stb stb témakörökben. őket mégse trollozza le senki.

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 09:49:28

@Consuela NO NO: és a legnagyobb baj, h itt vannak ezek szakértő urak (@je suis chauve: @1ghost: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: ,

Kíváncsi lennék Zöldinél a fent említett urak milyen kategóriában leledzenek, pl. ghost kolléga udvariasságot, szellemességet, logikát nélkülöző hozzászólásai.

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 09:58:25

@1ghost:Tényleg ilyen hitványak lettünk, hogy ezt az antidemokrata, korrupt, tolvaj, fideszbandát érdemeljük?

Nem, nektek kb. egy Sztálin, Kun Béla, Rákosi, vagy hogy mai marhát említsek Kim Dzsong Un járna!

battayy 2017.07.14. 10:00:46

Amikor a kedves újságba író az amerikaiakra hivatkozva negatívan állítja be a korabeli német szavazók által elsöprő többséggel megválasztott náci pártot s annak vezetőit, akkor ugye tisztában van azzal, hogy - a már akkor is - önmagát a demokrácia őrének pózában tetszelgő, az igazság és az egyenlő bánásmód mellett kardoskodó és a németek zsidózását messzemenően elítélő amcsik úgy egyébként olyan módon alázták meg saját színesbőrű, értsd: afro-amerikai (aka: nigga') honfitársaikat, hogy Hitlernek, Goebbelsnek és az egész náci vezérkarnak úgy ahogy volt, cókli-pókli, bőven lett volna tanulni valója a hamburger-zabálóktól. Az amcsik simán leiskolázhatták volna a nácikat fajgyűlölés tantárgy témakörében. Ld. például a Jessie Owens életéről szóló filmet... Le kéne venni a szemellenzúlőt, t. ződi úr. A f.sz kivan, hogy már megint a zsidrákokat kell sajnálni. Hatvan év elteltével nem csak uncsi, hanem egyoldalú is. A kurdokat és a palesztinokat legalább annyi, vagy még több attrocitás éri, de erről a horgasorrú médiamunkások valahogy nem hajlandók tudomást venni. A világtörténelemben csak a zsidókat írtották, csak őket érte tragédia? Hagyjuk már!

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 10:07:04

@battayy: Egy adalék még, hogy a gazdasági világválság miatt némileg antiszemita USA nem fogadta be a Németországból akkoriban távozni óhajtó zsidókat!

Zöldi László 2017.07.14. 10:22:20

@battayy: Láttam a filmet, sőt még arról is olvastam, hogy a németek kérésére Brundage úr kivétette az amerikai 4X400-as váltóból annak két zsidó tagját. Ettől azonban a "négereket" utáló és valószínűleg antiszemita amerikai sportdiplomata követelte a német sportminisztertől a berlini utca (átmeneti) konszolidálását. Erről is lehet cikket írni. Miért nem teszi meg? Miért korlátozza magát kommentekre?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 10:25:55

@Zöldi László:

Troll ballibául = határozott ember, aki nem liberális véleményt ír.

Viszont még soha senki nem tudta rám bizonyítani a trollkodást a szó VALÓDI értelmében.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 10:28:42

@Helga Beauty Salon:

Nem,@je suis chauve: nem troll, hanem valaki, aki hozzászól anélkül, hogy legalább ellenőrizné, hogy igaz-e, amit tényként állít. Az ugyanis nem vélemény kérdése, hogy x országnak mi a zászlaja. De a tudatlnság nem trollkodás.

postumus mumus 2017.07.14. 10:31:20

A történelem ismétli önmagát. Az ember pszichológiája nem változik, ugyanazok ismétlődnek újra. Orbán és büdös bandájának cselekedetei kísértetiesen hasonlítanak korábbi diktatórikus ( a társadalom egy részének kirekesztése, a saját hívek és elvek démonizálása, mindenek elé helyezése, a társadalom gyengébb csoportjainak elnyomása) eseményekhez, még ha nem is akarják őket tudomásul venni, és kézzel lábbal kapálóznak is ellene.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 10:33:17

@battayy:

Valójában a náciknak KISEBB baj volt egy néger győzelme, mint egy zsidóé. Igen, kellemetlen volt, hogy egy árját legyőzött a fekete amerikai sportoló, de nem ez volt a fő gond mégse. A végén Hitler még graulált is Owensnek, míg pl. a magyar színekben versenyző zsidó sportolókat ignorálta.

postumus mumus 2017.07.14. 10:33:35

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: A kutyát nem érdekel, hogy munka helyett napi 16 órában lököd itt a fidesz mantrát.

Holo Qi (törölt) · http://elmenypark.net 2017.07.14. 10:34:07

1. "Ha elindul a vizes VB, ne lássak egy Soros plakátot sem az országomban."
2. Amikor a zsidókról van szó, mindig értetlenkedek egy kicsit, hogy kik is azok, mert egy kazár nem mondhatja senkire, hogy antiszemita, mert nincs bennük szemita gén. youtu.be/M6zRsjG5lm0
3. Putyin is a téli olimpia után kezdett a balhéba, mely során egy álmos kisvárost hatalmas költségek árán modern óhangulatú nagyvárossá alakított.

Nem értem, miért mondják amúgy Orbánról, hogy fasiszta, pedig ő csak meg akar szabadulni mindenkitől, aki az állam és a gazdaság összefonódásának ellensége.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 10:34:43

@postumus mumus:

Ki lett kirekesztve. Egy nemzetközi gazember spekuláns elleni plakát lehet ízléstelen (én is túlzásnak tartom), de mióta számít ez bárki kirekesztésének?

2017.07.14. 10:38:01

@Helga Beauty Salon: ez az oka, hogy lekerültek a Soros plakátok. Vaslogika...

postumus mumus 2017.07.14. 10:43:03

@battayy: Van különbség, az általad hasonlónak ítélt cselekedetek között náci elvtárs. Amíg a négereket pár elvetemült faszkalap neonáci égette, akasztotta fehércsukjás sipkában és álarcban, a németeknél államilag szervezetten milliószámra irtottak. Ha nem látod a különbséget, akkor javaslom még egy kicsit a történelmet. Olyan faszságokat írsz, mint fideszes elvtársaid. Azok is hasonlónak állítják be hagyó két milliós kenőpénzét az ellopott 3000 milliárdos nyugdíjvagyonnal. Jól gondolom , hogy ennek oka van, nemde?

postumus mumus 2017.07.14. 11:01:49

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Azért ez nem ilyen egyszerű. Vagy soros orbán tanulmányait is spekulálta a szocializmusban? Soros nagyon is jól látja az emberiség problémáit, nemhiába gazdagodott meg, ahogy a szocializmusban orbánt támogatta, mert a szocializmusban veszélyt látott, most a menekülteket, mert a nacionalista populista felfogásban látja a veszélyt. Nem állami pénzekből lett milliárdos mint orbán és fia miészaros, hanem a piacon kihasználta a lehetőségeit, ügyesebben forgatta a pénzét a saját vagyonát kockáztatva. A focipályán is az ügyesebb, szerencsésebb nyer, nem? Orbán viszont valós piaci kockázat nélkül lopja az aófizetők pénzét, semmirekellő politikai pofázással. No ez megvetendő.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 11:07:48

@postumus mumus:

Semmi gond: ezzel, mindenkinek joga van a saját véleményére, Sorosnak. Szerint hülyesége a véleménye, de ez csak az én véleményem.

De, szóval, mivel Sorosnak túl sok összeharácsoklt pénze van, így jobban képes véleményét terjeszteni, mint pl. én. Így nem tekinthető szimpla állampolgárnak, aki él véleményszabadságával.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 11:08:40

@postumus mumus:

Állami pénz? Minden pénz az emberek pénzéből van, Sorosé is és a magyar milliárdosé is.

postumus mumus 2017.07.14. 11:12:56

De egyébként birka, próbáld ki a tőzsdét, mint soros, lehet már pár ezer forinttal is próbaképpen. Majd meglátod, nem is olyan egyszerű, megsokszorozni a pénzed. Én próbáltam, nekem nem sikerült. Ellenben amit orbán csinál, hogy politikai populizmussal félrevezetni az embereket és ebből állami milliárdokat sikkasztani a világ legaljasabb, legpatkányabb elfoglaltsága. Demokratikus országokban ilyenért amit orbán csinál(törvényalkotás a haverokra névre szólóan) egy politikust 50 évre börtönbe zárnák.

postumus mumus 2017.07.14. 11:22:03

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Értsd már meg soros pénze nem összeharácsolt pénz, ne orbánból és tolvaj politikus haverjaiból indulj ki. Soros a pénzét a tőzsdén, kockázatos befektetésekkel kereste. Ez olyan, mintha neked van 100 ezer forintod(jelképes összeg példaként) és nem autót veszel belőle a saját szórakozásodra, hanem befekteted BMW részvénybe, ami vagy bejön vagy nem. Ez komoly kockázattal jár is igencsak képben kell lenni, mibe érdemes fektetni( például most a tesla, vagy a megújuló energiák)

battayy 2017.07.14. 11:49:32

@Zöldi László:... mert sokkal viccesebb olvasni a sok elvakult szoclib hozzászólást. Bájdövéj: írj egy szösszenetet a mai időjárásról, a páviánok párzási szokásairól, a mosóporok hatékonyságáról (értsd: tökmindegy, miről), öt percen belül meg fog érkezni az első orbánviktorozós hozzászólás, bármibe fogadok. Itt tart ma az olvasni (úgy-ahogy) tudó (?) ballib kommentelő siserehad!? Azt persze nem képes felfogni, hogy sikerült gatyába rázni az országot, jut pénz fejlesztésre, itt is épül valami, amott is felújítottak egy kórházat, hadd ne soroljam... De persze sírtok, hogy milyen sz.r itt az élet, mert az atv-ből ez ömlik, ez a direktíva.
És persze a határzár. Örök hála! Mindegy, kinek jutott eszébe, és Viktornak, Ferencnek, f.szomtudja minek hívák, azt, aki megépíttette. Ha ez nem lenne, a lányaitokat kergetnék esténként az utcán, kedves soros bérencek. Nem kívánom, de egy párhuzamos univerzumban megnézném. Mondjuk, a párhuzamos univerzum most is létezik, úgy hívják, hogy Párizs, Brüsszel, Olaszország, Németország, Svédország, nem folytatom. Aki nem bírja ezt a ménkű nagy elnyomást és diktatúrát, ezt az országot, amit mi szeretünk hazánknak nevezni, ahol tilos orbánviktorozni, tüntetni, g.cizni, füttyögni, zászlót égetni, nos kedveseim lehet kimenni és Mekka felé naponta ötször gyakorolni a szólásszabadságot.

Amúgy nem jársz messze az igazságtól, köszönöm. Maradok in cognito.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 12:03:01

@postumus mumus:

Azaz Soros egy csodaember, aki képes annyit dolgozni, mint 100 ezer ember?

postumus mumus 2017.07.14. 12:21:04

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Én nem írtam, hogy csodaember, de az sem igaz hogy maga lenne a sátán, ahogy a geci hirdeti telebaszva vele szeretett fővárosunkat. Csak azt írom, hogy jól látja a jövőt, sikeres spekulánsként(mert ahhoz hogy sikeres spekuláns legyen ez a képesség igencsak jól jön). Ahogy jól látta a szocializmus bukásakor, hogy orbánt kell támogatni, most is jól látja hogy nem orbánt kell támogatni. A jövő márpedig nem a középkori feudális mintára szervezett orbanisztáni nacionalista, populista társadalom, hanem a multikultúra. A multikultúra vezet el a gyűlölködésmentes szabad világ felé. Ahol nincsenek orbánok, akik minden idegenben terroristát látnak, akik minden spekulánsban harácsolót látnak, és csak az a jó ember számukra, aki azt a nézetet vallja amit ők, aki a másik nemet szereti, és csak az magyar számukra aki úgy gondolkodik ahogy ők. A népesedési probléma megoldása rövidtávon a betelepítés. Hosszabb távon 4-500 év távlatában megfelelhet az orrbáni sok gyereket baszunk stratégia, rövidtávon 50-100 év távlatában semmiképpen. Még ha minden hetero pár magyarnak 3 gyereke lenne akkor is évszázadokba telne mire több millióval nőne a népesség. De orbán nem tud számolni csak lopni, és nacionalista lózungokat pofázni. Máshoz nem ért.

postumus mumus 2017.07.14. 12:29:31

ő@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Még az előzőhöz hozzátéve, soros észrevette amit én is, hogy az USA gazdasági erejét a rengeteg, milliószámra az elmúlt évtizedekben betelepített bevándorló adta, jelenleg a befizetett adó jelentős részét ők fizetik. És mindezt pár évtized alatt.Igaz az USA-nak annyiból könnyebb helyzete volt ebben, hogy nem voltak orbánjai, akik a betelepedők ellen szítottak. A 19. században voltak, de azon ők már túlléptek, és a gazdaságuk megerősítése, az állampolgáraik jóléte számukra fontosabb volt holmi nemzetiségi kérdésnél. Az USA évtizedekkel Európa előtt jár ez miatt, egy cikkben olvastam, hog míg Európa jelentős lakosságát az öregek teszik ki, az USA-ban vannak fiatalabb korosztályú adófizetők is, akik a hátukon viszik a gazdaságot.

zokogjatok 2017.07.14. 12:39:47

@postumus mumus: "hogy nem voltak orbánjai, akik a betelepedők ellen szítottak. A 19. században voltak, de azon ők már túlléptek, és a gazdaságuk megerősítése, az állampolgáraik jóléte számukra fontosabb volt holmi nemzetiségi kérdésnél. "

akkor próbálj már meg átmenni az usa határán úgy hogy a nyelvüket sem beszéled, csak azt ismételgeted, hogy "no fingerprint asyl asyl usa"

postumus mumus 2017.07.14. 12:44:32

@battayy: Az orbáni önfényezésből elegünk van már, még a csapból is az folyik, hadd ne kelljen már itt is ezeket a sületlenségeket olvasni. Jobb lesz mindenkinek az incognitod, jól döntöttél. Orbán már letette a névjegyét, a történelemkönyvek lapjain meg lesz említve a neve, hogy ő volt az, aki Európától egyre messzebb sodorta az országot, az EU-s fejlesztesi támogatásokat az ország fejlődése helyett a haveri kör megggazdagodására, a szocialista tervgazdálkodás visszaállítására használta, idegengyűlöletet szított, és végképp megosztotta az országot elvtársakra és nem elvtársakra. Neve egy lapra kerül a kapitalizmus kellős közepén kommunizmust álmodó Kun Béláéval, az üldözött, állandóan lázadozó, azonban az ország gazdagodásához egy fikarcnyit sem hozzátevő, emberek millióinak haláláért felelős Kossuthéval, a szégyenszemre elkullogó, fehér paripán bejövő Horthyéval, és a sírjában koponyával nem rendelkező Kádáréval. Mert tudom, hogy ez a célja ennek a megalomániás hatökörnek, hogy szerepeljen a történelemkönyvek lapjain. Hát ha az kell neki, megkapja.

Zalai Béla 2017.07.14. 12:49:32

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: A kérdéses időszakban eleve nem is létezett ilyen nevű ország.

postumus mumus 2017.07.14. 13:04:06

Ez a magyarságot éltető gondolkodás eleve elbaszott gondolat. Fiaink külföldön, a világhálón járnak, idegen nyelveket beszélve más népek állampolgáraival ismerkednek, és gyermeket vállalnak. Napjainkban órák leforgása alatt a világ egyik pontjáról a másikra jutnak egyre olcsóbban, és ez csak még gyorsabb lesz. Lassan gyermekeink jobban beszélik az angolt, mert az egyszerűbb nyelv mint a magyar. Már miért választanának kommunikáécióra egy ősnyelvet, amit senki nem beszél csak pár millió elvakult aki véletlenül itt született. Azon még egymást sem értik, nemhogy egy külföldit. A magyar kultúrát fenn kell tartani én ezt nem vitatom, meg kell őrizni történelmünket, emlékeinket, de a jövő semmiképpen nem az lesz, hogy egy pár milliós ország a több milliárdos föld közepén sikeres lesz. A siker a többszázmilliós országok kezében van, mint az Európai Unió, Kína, USA, Oroszország. A kicsik meg vagy csatlakoznak ezekhez a tömbökhöz, vagy elvesznek.

Zalai Béla 2017.07.14. 13:23:11

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Most meg te vitatkozol tényekkel ahelyett, hogy utánanéznél, ha már rosszul tudod.

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.14. 13:23:29

@battayy:" A f.sz kivan, hogy már megint a zsidrákokat kell sajnálni."

Egyet értek, ne csak azokat, hanm sajnáljuk a cigányokat is. Őket is mind ki akarta írtani Hitler, és a mieink egy része most is a mélyszegénység alján él, mert annyit érnek, amennyijük van. Akit meg baráti kezek támogatnak, azok oligarcsákká válnak három-négy év alatt. Sokan probálkoznak az utánzásával, de valahogy nem sikerül nekik. Ez jobban teccik?

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.14. 13:30:24

@battayy:

Netán leteccettél nyelni a fideszt? Mert azok emlegették folyton, hogy el lehet innen menni. Igaz Gyurcsány mondta, de nem nekünk magyar állampolgároknak, hanem azoknak a gazdálkodóknak, akik elégedetlenkedtek. Mert ugyé az neked sem gond, ha nem ért veled mindenki egyet, és neadj isten Orbán helyett mást látna szívesebben miniszterelnökként?

Zalai Béla 2017.07.14. 13:39:18

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Nézd meg kicsit jobban. Vagy tudod mit? Hagyd, jogod van hülyén meghalni.

bobijub 2017.07.14. 15:01:00

@blah blah: szóval ha valaki, aki számodra "nem szimpatikus" azt mondja, hogy emberek, ne egyetek szart, akkor rohansz a legközelebbi nyilvános vécébe, nehogy túl sokáig kelljen várni a szarevésre? ha egy politikailag mástáborbavaló beszél arról, hogy gyerekeket erőszakolni nem szép dolog, akkor akkor szaladsz fizetni az első tettrekész pedofilnak, hogy tessék, itt vannak a gyermekeim, nehogy már annak az undorító mástáborbavalónak legyen igaza ... ?!?!?!?

blah blah 2017.07.14. 15:02:11

@Zöldi László: Igazából ez a "demokrata" sablonra felhúzott fasizmustól rettegő dialektika már vagy 70 éves, és aki egy ballib publicisztikát olvasott már, az tökéletesen tudja miről szól a cikk.
Ez az alkalom sem kivétel.

Zöldi László 2017.07.14. 15:07:28

@blah blah: Amikor olvastam Goebbels naplóját, még nem tudtam, hogy "demokrata" sablont követ majd a cikkem. Inkább meglepődtem, csodálkoztam a hasonlóságokon. Ezzel együtt nem gondolom, hogy Orbánék nácik. Azt viszont igen, hogy vannak helyzetek, amikor az önkényre hajló hatalmak hasonlóképpen cselekednek.

blah blah 2017.07.14. 15:14:19

@Zöldi László: Valójában nem Goebbels módszerei hasonlatosak Orbánéval, hanem a ballib rettegés amit igyekeznek Orbánnal azonosítani, igazából valóságalapja nem sok van.
De egyébként a 23 millió románozás nem volt Goebbels-i propaganda? Mert szerintem javából az volt. Vagy a Teller levél?

Bár szerintem a kommunista diktatúrát üzemeltető szellemi elit jogutódjainak alapból nem sok joga van vádaskodni ilyesmivel, alternatív valóságoktól való rettegés helyett igazán ötletelhetne már valami használhatón.

blah blah 2017.07.14. 15:18:03

@bobijub:
Én nem a szarevéshez hasonlítanám lendvai munkásságát, inkább a boriváshoz.

Mert hogy ő most bort iszik és vizet prédikál. Amikor hatalmában állt jó demokratának lenni nem tette. És ezzel kapcsolatban nem igazán mossa a tisztára a nevét, hogy ő annak a rendszernek az eszményében hitt.
Főleg, hogy sosem kellett a magyar baloldalnak kanosszát járnia ezzel kapcsolatban.

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.14. 15:56:52

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő:

Akkor te vígan bégetsz annak, akinek egy sincs,vagy ha van is olyan, hogy éppen nem esik bele az eső. Adót itt fizetsz? Mert ha nem, akkor jobban tennéd, ha nem itt pofáznál.

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 16:09:06

@Zalai Béla: A kérdéses időszakban eleve nem is létezett ilyen nevű ország.

Köszönjük Emese!

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 16:11:53

@látjátok feleim szümtükkel: Adót itt fizetsz? Mert ha nem, akkor jobban tennéd, ha nem itt pofáznál.

Jogos! Ha legalább itt csalna adót mint a tetű balos milliárdos proletárok akkor ugathatna itt!

2017.07.14. 16:16:51

@blah blah: Láthatóan kevés fogalma van a jelenkori, hazai politikai kultúráról. Alapvető tény, hogy mind a kvázi baloldali, kvázi jobboldalli sajtóból kevés valóságközeli információt kaphat. Baloldal és jobboldal gyakorlatilag nem létezik, a magyar politikai elit, függetlenül ellenzékiségtől, egymást támogatva működik. A Kádár által kinevelt értelmiségi elit mentette át a hatalmat, biztosítva ezzel az állampárt nómenklatúra védettségét. Ebbe Orbánék pont úgy beletartoznak mint az SZDSZ, MDF vagy az MSZP. Amíg maga a honfitársait ballibsi, eszébe sem jut, hogy oldalakra szétszedni egy népet, sokkal súlyosabb problémát okoz mint egy szimpla gazdasági válság. A társadalmi válságból sokkal nehezeb felállni. A politikai elitnek pontosan ez a célja, a megosztottság gerjesztése. Elvették az alulról építkezés lehetőségét, megvonva a magyar néptől az önrendelkezés jogát. A 4 évenkénti választás, a jelen rendszer keretei között nem jelent önrendelkezési lehetőséget. Maga a rendszer rossz nem a kvázi oldalak külön-külön.

Zalai Béla 2017.07.14. 16:25:18

@Helga Beauty Salon: Tudom, nektek ilyen apróságok, mint tények nem számítanak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.14. 16:30:10

@látjátok feleim szümtükkel:

Azt mondod Soros és az EU vezetői ne szóljanak bele a magyar belügyekbe??? Atya Isten, téged lefizetett a Zorbán!!!

blah blah 2017.07.14. 16:44:37

@je suis chauve: Kompromisszumot ajánlok. A ballibek nem beszélnek hülyeségeket, én meg nem választom külön a magyar embereket.

2017.07.14. 17:04:20

@blah blah: Kik a ballibek? Egyébként kár ezt a posztot ennyire félrevinni, mivel érdekes a párhuzam amit felvetett. A kommunikáció mechanizmusa, a viselkedés törvényszerűségei... Bizonyos helyzetekben az elöljáró a neki alávetettek között böfög, szellent, köpköd, majd amikor idegenek jelennek meg gyanakvóan és körültekintően szalonképes lesz kicsit, a szükséges időre. És amint lehetősége lesz rá, kiengedi a felgyülemlett bélgázt a lehető legfertelmesebb módon.

blah blah 2017.07.14. 17:07:22

@je suis chauve:
Ballibek azok, akik a határon túli magyarok lerománozására épített kampányuk után itt erkölcsi széplelkűségről beszélnek, és a kormány erkölcsileg szürke politikáját Goebbeli propagandának minősíti.

Helga Beauty Salon 2017.07.14. 17:31:39

@Zalai Béla: Tudom, nektek ilyen apróságok, mint tények nem számítanak.

Jól van, akkor nem Németországnak hívták egyébként most sem és szerintem pont így soha, az adott vitában mellékkörülmény ezért találtam kicsit röhejesnek a buzgólkodásodat!
Különben mit erőlködsz, ritkán van igazad?

Zalai Béla 2017.07.14. 17:49:32

@Helga Beauty Salon: RE Mellékkörülmény: Persze, ahogy a blogposzt szempontjából az is mellékkörülmény, hogy állami vagy pártzászlók voltak. Attól még lehet fontos mellékkörülmény.

RE Buzgólkodás: A cikk egy szóval se állítja, hogy a NOB elnöke azon akadt ki, hogy horogkeresztes zászlók voltak kirakva (és nem önmagában azon, hogy minden csupa zászló, mintha szerencsétlen németek anélkül nem tudnák, hogy melyik országban vannak). Na, ebbe belelátni, amit birca látott bele, az buzgólkodás. Mármint jobb esetben - rosszabb esetben funkcionális analfabetizmus.

Persze már az is vicc, hogy szerinted a zászló számít, a név nem. Nyilván nagyon jól tudod, hogy éppen olyan szimbolikus jelentősége van az utóbbinak, mint az előbbinek. És persze azt is pontosan tudod, hogy még csak nem is erre vonatkozott a kommentem.

anyadmajma 2017.07.14. 21:31:40

@blah blah: hazaáruló bolsevik geci meg az, aki orbánt élteti.

Paradox oximoron 2017.07.14. 21:42:24

@je suis chauve: Hát látod ezzel teljes mértékig egyetértek, ahogy a hozzászólásaid nagy részével. Magyarországon nincs jobb meg bal oldal, nincs ellenzék. Van az elit, és van minden más, akiknek kuss a neve. Az elit mindent megtesz, hogy megossza a népet, kinyírjon minden lehetőséget az építkezésre, összefogásra, művelődésre, és teljesen mindegy, hogy ez az elit MSZP vagy FIDESZ címkével a homlokán uralkodik.
Annyi különbség van azért, hogy a Fidesz ezerszer mocskosabb, aljasabb, pofátlanabb, mint bármelyik másik szervezett bűnözői csoport Magyarországon.

blah blah 2017.07.15. 01:09:09

@anyadmajma: lószar nem életi orbánt ha észrevetted
egyszerűen csak örülnek az emberek, hogy nem verik el progresszív célokra az emberek minden egyes forint fizetését egyesek, miközben a megtakarításait sem inflálják szarrá

FSP 2017.07.16. 06:53:32

Laci, ez most minden mádnál ütősebb. nem véletlen, hogy ennyi agyatlan baromarcú idetalált..