Médianapló

Médianapló - Szegény szocikat az Ági is húzza

2016. december 31. 10:46 - Zöldi László

Elismerem, hogy gonoszkodó a közmondásra való utalás. De megmagyarázom, hogy mi a baj Kunhalmi Ágnessel, a szocialisták üdvöskéjével. Amikor még létezett a Parlamenthez közeli Alkotmány utcában a Pallas-páholy, vagy ötven civil szervezet találkahelye, a baloldali értékrendszerű professzorok baráti köre meghívott egy szocialista oktatáspolitikust. Késő huszonéves hölgy érkezett, és elmagyarázta, hogy mi az az oktatáspolitika.

A magam huszonkilenc tanévnyi felsőoktatási gyakorlatával döbbenten hallgattam a közhelyekben bővelkedő, közepes vizsgával egyenértékű előadást. Ahogy elnéztem az akadémiai nagydoktorokat, az ő arcukra is kiült a meghökkenés. Pedig akkor még nem is tudtuk, hogy az ifjú politikusnő küszködik a nyelvvizsgával, és innen van az államvizsgán. Azóta több kommunikációs helyzetben mondott csődöt, bár becsületére válik, hogy a legutóbbi információ szerint angolból már letette a középfokút. Jöhet végre januárban az a fránya államvizsga, és február elején talán a diplomáját is átveheti.

Történt azonban valami, ami a legutóbbi huszonnégy órában végigszáguldott a világhálón. A legnépesebb szocialista pártszervezet vezetője, Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatót tartott. Miközben arra próbált válaszolni, hogy a pártja miként vélekedik a volt miniszterelnök, Medgyessy Péter feltűnést keltő mondatáról („Ha három párt összefogna, a Jobbik, a szocialisták és a DK, akkor legyőzhető Orbán.”), a budapesti pártelnök csak annyit tudott kinyögni, hogy akkor beszéljünk erről, ha majd átmegyünk a hídon. E megfogalmazást Orbán Viktor honosította meg, ha nem akarta, hogy néhány hónap vagy év múlva szembesítsék azzal, aminek épp az ellenkezőjét teszi. Csakhogy a jelenlegi miniszterelnök képes ezt a kibúvót komolyan közölni, az ellenzéki politikusnő azonban röhögőgörcsöt kapott.

De mert kimondta, hogy „Nem állok a helyzet magaslatán.”, feltételezhető róla, hogy nem az év utolsó előtti napján rendezett előszilveszterről érkezett a korántsem mellékes kérdésnek szentelt sajtótájékoztatóra. Ha viszont zavart viselkedésében nem fedezhető fel tudatmódosító szer hatása, még rosszabb a helyzet. Akkor józanul is alkalmatlan a nyilvános szereplésre. Az egypercesre összevágott röhincsélés a világháló ügyeletes szenzációja lett. A csúfondáros, kaján, kárörvendő kommentekből pedig kirajzolódik, hogy többet ártott az amúgy is rossz passzban lévő MSZP-nek, mint a párttársak összes kommunikációs botladozása az ellenzéki reményektől búcsúzó esztendőben.

      

116 komment
süti beállítások módosítása