Médianapló

Médianapló - Orbán miért magyarkodott?

2016. március 16. 10:42 - Zöldi László

Bár tegnap délután egy harmincas tanár elvitte a show-t, maradnék az ötvenes kormányfő délelőtti beszédénél. Vázolnám arányait az utókor számára.

Legutóbb zárt térben beszélt a miniszterelnök, két hete évértékelőt tartott az övéi között. A Várkert Bazárban nem szemerkélt az eső, és még középütt választotta el a haját. Több mint hatvan percig szónokolt, amivel felrúgta a politika és a sajtó közti íratlan megállapodást. A nyilvánosság első számú kedvezményezettjének sem illik kolumnányinál nagyobb mértékben igénybe venni a köz figyelmét. Az ógörög kifejezés egy újságoldalt jelent, fényképpel együtt körülbelül tíz gépelt oldalt, félórányi beszédet vagy interjút. Aki ennek a kétszeresét használja el, az már azt hiszi, hogy neki mindent lehet.

Tegnap visszafogottabbnak bizonyult a miniszterelnökünk. Igaz, hogy a szabadban beszélt, és szemerkélt az eső. Ráadásul a Nemzeti Múzeum előtt vegyesebbnek hatott a hallgatósága, szép számmal akadtak magyarul nem értő lengyelek is. Arra készültem föl, hogy Orbán sokat fog magyarkodni. Egy cetlire felírtam hát, hogy magyar, magyarok, Magyarország, majd nem egészen fél óra alatt harminchét strigulát húztam. Azt is följegyeztem, hogy az ünnepi szónok nem elégedett meg az idegenek ostorozásával. Hozzáfűzte, hogy „magyargyűlölők”, és megkülönböztette őket a „velejéig” magyaroktól.

Efféle panelekből állt össze a beszéd, amelyből egy nacionalista politikus képe bontakozott ki. Abban az értelemben, hogy a nacionalizmus az etnikum összefogására irányuló kísérlet. Olyan politikus állt a nyilvánosság elé, aki nem délről érkezett, más vallású, kultúrájú, bőrszínű emberekkel oldaná meg demográfiai és munkaerő-piaci gondjainkat, inkább a környező országokból kiszorított, kiutált magyarok révén. (Még ha eme szándékát egyelőre nem is veri nagydobra.) Ezért fordul szembe az Európai Unióval, ezzel magyarázható, hogy tegnap délelőtt, a Múzeum-kertben harmincszor hozta szóba a hanyatló, bennünket, büszke magyarokat mégis megalázó Európát. Percenként legalább egyszer.

Egyébként már hátra fésüli a haját. E műveletet hétszer ismételte meg nyilvánosan - kézzel. Nem tudom, vajon jelent-é ez valamit. A képzeletem csupán odáig terjed, hogy szemerkélt az eső, és Orbán Viktor valószínűleg attól tartott, hogy a szemébe csorgó csapadéktól nem látja a felolvasandó szöveget.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr698486660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2016.03.17. 09:35:48

A fidesz bünszövetkezetnek már csak egyetlen célja van, a 2018-as választásokat túlélni. Utána úgysincs több EU-s támogatás, viszont az OLAF meg az EU-s jogszabályok kinyírnák a teljes fideszt, úgyhogy 2020-ban, Trianon 100-ik évfordulóján Orbaneszku ki fogja vezetni az országot az EU-ból.

A mostani "ünnepi" beszédében már bőven rá is hangolt a Trianont megelőzőevekrre, Orbaneszku már vissza is költözött azokba az évekbe. Szerencsétlen hibbantja ki se látszott a Kun Bélázásból meg a dédnagyfaterok lekomcsizásából. Még a frizurája is hátrafele mutatott Orbaneszkunak, nem előre.

Hiába, a migráncs pogrom mellett most 2 éven át jön majd a nömzöti traumatizálás 1919-cel, meg a komcsikkal, meg Trianonnal, meg ugye a nagyhatalmakkal. Akik ugye Orbaneszku szerint most is megmongyák, hogy Bóvlisztán mint csinálhat meg mit nem, de mi aztán ellentmondunk!! Irgumburgum nömzöti testvíreim!!

Oszt 2020-ra az Átlaghülemagyar csúcsra lesz hiszterizálva, oszt alig fogja már várni, hogy jöjjön a kormány döntést megerősítő Nömzöti Konzultáció arról, hogy kilépünk az EU-ból, oszt végre független nömzöti állam leszünk.

FOLYTASSUK!

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2016.03.17. 09:41:11

Akkor szavazzatok arra a szuper harmincas tanárra, ha ennyire gáz. Itt ajvékoltok már mióta... tényleg, milyen jó lenne már végre az MSZP kormányon.

Mérnork 2016.03.17. 10:08:22

@Buday András:
Ja, annyi demagóg faszságot bírt magából kiköhögni a puki, hogy a ferihez méltó új vezére lehet a balfaszoknak. ;-))

2016.03.17. 10:34:22

@Mérnork: A lényeg: ha a magyaroknak beszél, miért lengyelek hallgatják?

csak egy néző 2016.03.17. 10:41:57

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Jó pénzért én még a két elmebeteg Bayer Zsocót vagy Stanyecli elvtársat is meghallgatnám.

wolves84lb 2016.03.17. 10:49:45

@Buday András: az orbán névre van beállítva a keresőd? ez olyan gyenge poszt, hogy másképp nem találhattál ide...fidesztroll

Zöldi László 2016.03.17. 10:58:19

@wolves84lb: A gép kiköpte az adatait. Ahogy látom, 918 hozzászólás áll szemben 0 bejegyzéssel. Miért nem próbálkozik a posztolással? Hátha erősebbre sikerülne.

N. Barbie 2016.03.17. 10:59:32

"Olyan politikus állt a nyilvánosság elé, aki nem délről érkezett, más vallású, kultúrájú, bőrszínű emberekkel oldaná meg demográfiai és munkaerő-piaci gondjainkat, inkább a környező országokból kiszorított, kiutált magyarok révén."

Es ezzel mi a gond? Latom egyesek meg mindig nem fogtak fel, hogy verheti magat merkel, ahogy csak akarja, akkor sincs joga senkinek megparancsolni, hogy egy orszag kinek adjon allampolgarsagot, vagy kiket engedjen be a hatarain belulre.

-JzK- 2016.03.17. 11:03:35

Azt nem értem, hogy az a sok idióta ballibbant, aki annyira odáig van a négerekért és az arabokért, miért nem költözik az ő országukba, ahelyett, hogy a mi nyakunkra ültetné őket?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.03.17. 11:15:19

ilyn is csak Mo-on van...magyarkodni...
elképeszető. gondolom szlovákoskodni, románkodni, oroszkodni és zsidóskodni nem lehet csak magyarkodni...mivel eddig az említettekkel sosem találkoztam.

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.17. 11:53:31

@FILTOL:

A kommunisták jó munkát végeztek az agyhalott ballibeken, és utódaikon.
A bűnös nemzet fogalomkörét számukra sikerrel súlykolták, és lenéznek mindent és mindenkit, azóta is ami magyar, vagy kapcsolódik a magyarsághoz.

Magyarkodó ...
A szót is azért alkották, hogy rombolják a nemzeti identitást, és megsemmisítsenek mindent ami magyar.

Hányadék egy népség a ballib..
Hazaárulónak se lehet hívni ezeket, mivel hazátlanok.

A véleménydiktatúrájukat le kell szarni, és ha látsz egyet az utcán akkor csak lépd át, hiába ordít, fröcsög, üvölt.
És akkor eltűnik a sűllyesztőben az összes.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.17. 11:58:23

@Buday András: végül is az van kormányon, hiszen a fidesz az mszpbb már az mszpnél. Na meg megyó is megkapta a kitüntetést, szily katalin is kapott melót, és kóka jani is szíjjártó "kakadu" pubi üzlettársa.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.17. 12:00:40

@N. Barbie: sőt, azt is eldöntheti, hogy kinek ad segélyt. De ez már annyira nem tetszik viktorkának.

csak egy néző 2016.03.17. 12:01:11

@fidesz maszop dk egykutya:
Szerinted Zuschlag, mikor lesz tanácsadó, vagy helyettes államtitkár?

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.17. 12:01:57

@-JzK-: és te miért nem költözöl moszkvába, ha annyira oda vagy értük?

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.17. 12:02:57

@csak egy néző: hamarosan. Az lesz a szép összeborulás, amikor gyurcsányt is beveszik.

2016.03.17. 12:16:45

@Ballib cenzúrázók réme 4: Akiben van némi gerinc, az nem szavazott 2014-ben...

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.17. 12:29:59

@dr kotász:

Aki nem szavaz az egy barom.
Az eltűri hogy más döntsön a sorsáról.

Sajnos az alternatíva hiánya valós probléma.
De attól hogy a Fidesz sem jó, meg az MSZP - Gyurcsány kormány sem, az egyik a választók szerint szarabb.

És a szarabbik alternatíva a választók szerint a ballib összefogás.
Jó okkal.

És aki bennük látja a megváltás esélyét 2018-ban az újra pofára esik.
Ez a természet rendje.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.03.17. 12:45:18

Már megint ez a rácsodálkozás a dolgokra.Legalább 2006 ősze, de sokkal inkább a 2002-es választások két fordulója óta ez a klasszikus, de annál rémségesebb orbáni retorika.

2016.03.17. 12:49:21

@Ballib cenzúrázók réme 4: A szavazatmegvonás az egyik leghelyesebb cselekvés a rendszer ellen. Nem az egyik vagy másik oldal rossz, mivel nincsenek oldalak. Maga a rendszer rossz, ugyanis a volt Kádár rendszer kedvezményezett rétege került döntéshelyzetbe. Mindegy hogy fidesznek, szdsznek, vagy mszpnek nevezik. A rendszer ellen pedig szavazatmegvonással lehet szavazni. Amennyiben döntő mértékben kevés lenne a szavazat, így ez a tény illegitimmé tenné a rendszert. A rendszer mozgatói pedig kénytelenek lennének a nép szabályai szerint játszani, nem pedig a saját megosztásra törekedő szabályaik szerint.
Pontosan ez miatt félnek olyan tüntetésektől, ahol a civil erő jelenik meg. A leginkább az alulról szerveződéstől tartanak.

N. Barbie 2016.03.17. 13:11:24

@fidesz maszop dk egykutya: Annyira tudtam, hogy valamelyik okos ezt fogra ra irni.
Akkor fejtagitas 2: A "segely"-nek vanna feltetelei. Ezeket teljesitettuk, azert kapjuk. Cafolj meg ha tevedek, de egyik segely leirasaban se volt eddig benne, hogy mondjuk a segely akkor jar, ha x szamu illegalis bevandorlot atvesz az adott orszag, vagy, hogy csak akkor jar, ha merkel aszony minden holdkoros hulyeseget zokszo nelkul teljesiti az orszag. Valoszinuleg vannak/lesznek olyan EU-s tamogatasok, amik majd az illegalis bevandorlok befogadasa szerint jarnak, de az eddigiek nem ilyenek voltak.
Igy tehat semmi koze egyiknek a masikhoz. Szerintem eleg egyszeru.