Médianapló

Médianapló - Zsúfolt tömeg a Pilvax-közben

2016. március 15. 10:20 - Zöldi László

Ha a tegnapi újságok nem tévedtek, ma nagy forgalom lesz a pesti belváros egyik híres intézményében. Annak idején a Petőfi Sándor körül tömörülő fiatalemberek, akiket az utókor márciusi ifjaknak nevezett el, leginkább a Pilvaxban tanyáztak. Nem lévén pénzük, hogy átfűtsék a hónapos szobájukat, ősztől tavaszig a világos, meleg kávéházban váltották meg a világot. Ami nem sikerült nekik, de legalább a hazájuk sorát befolyásolták. A 168 éves hagyománnyal magyarázható, hogy a rendszerváltás óta március közepén közéleti személyiségek tűnnek föl a Pilvaxban és környékén.

Néhány perc múlva például a Demokratikus Koalíció (DK) elnöksége helyez el koszorút a kávéház falánál. Majd a Lehet Más a Politika (LMP) tart megemlékezést bent, az épületben. Délután pedig a Magyar Liberálisok Pártja (MLP) szervez összejövetelt a Pilvax-közben. Ellenzéki pártok kapcsolódnak a szabad sajtó eszményéhez. Erről azonban nekem az ugrik be, hogy az említett politikai szervezetek megvárják, amíg az előző alakulat elhúzza a csíkot, és csak utána foglalják el a terepet. Holott akár közösen is tűnődhetnének a nyilvánosság sanyarú állapotáról. Igen ám, de a helyzetfelmérés aligha várható el tőlük. Ellenzékiségük ínséges évei alatt egyszer sem ültek össze, hogy megvitassák: vajon mihez kezdenének a nyilvánossággal, a szólás szabadságával, ha hatalomra jutnának?

Vagy nincs elképzelésük róla, vagy van, de nehéz volna részletesen kidolgozott terveiket összehangolni, vagy éppenséggel össze lehetne simítani, de amit gondolnak, azt nem szívesen kötnék az orrunkra. Más is eszembe jutott persze az egymás utáni megemlékezésekről. Azt vettem észre, hogy ilyenkor, március közepén mindig az a párt szervez gyűlést a patinás kávéházhoz, amelyik nagyobbnak szeretne látszani. A Pilvax-köz ugyanis a főváros egyik legszűkebb utcácskája. Némi ügyességgel, emeleti ablakból kamerázva néhány száz ember „sokadalom”, többezres tömeg képzetét keltheti.

Az újsághírek szerint ma délután a Liberálisok nevében Fodor Gábor mond beszédet. Feltételezhető, hogy nem bent, a kávéházban szónokol majd, hanem kint, az utcán. Bár a nyurga politikus az ellenzéki tömörülések kudarcos összefogásának köszönheti országgyűlési mandátumát, most bizonyíthatja, hogy mégsem egyszemélyes párt. Képes néhány száz embert vonzani a szűk Pilvax-közbe, hogy aztán a „zsúfolt tömeg” vágókép lehessen a tévéhíradóban.    

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr738478906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willkommenskultur 2016.03.15. 19:31:14

Ha összeültek volna, ami az LMPre nézve halálos, akkor már majdnem 10%-on lennének.

Afrika steht an der Elbe 2016.03.15. 20:27:07

Az újsághírek szerint ma délután Fodor Gábor és titkárnője nevében Fodor Gábor mond beszédet.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2016.03.15. 20:49:43

Nohát! Akkor ezek szerint mások is vannak, akiknek kevés az ellenzéktől az a tevékenység, hogy időnként elmondják pár mikrofon előtt, hogy a kormány rossz? Én ma, ha választani kellene, a Fideszt választanám, mert fölösleges volna azon gondolkodnom, hogy vajon ki állhatna be a helyükre, hogy jobb irányba fordítsák a szekeret. Rengetegen vagyunk, akik így gondolják. Ez az utóbbi évek ellenzéki "politikájának" minősítéseként a legnagyobb szégyen.

Én ma üdvözölném azt, ha egy olyan ellenzék állna fel a kormányoldallal szemben, amelytől időnként olyan gondolatokat hallhatnék, amikre rábólinthatnék azzal, hogy ez bizony igaz, ez jó ötlet lenne, ezt ideje volt elmondani. Az a rendszeresen fröcsögő pár tucat idióta kommentdroid nyilván nem tudná most eldönteni, hogy fidesznyik vagy libsibérenc vagyok, de az ellenzék legfőbb feladata lenne bebizonyítani azt, hogy ez a kettéosztás elavult gondolkodásmód.

A Fidesz szónokai is túl gyakran foglalkoznak már az ellenzékkel, meg az elmúlt X évvel. Rohamosan fogy a szavaik értéke. Engem nem érdekel, hogy az ellenzék bezzeg mit csinált régebben. Többet érne, ha kevesebbet beszélnének (mellé). Engem már a mutyizás sem érdekel, amíg csak szónokolnak róla. Tudom, hogy az ellenzék azt fájlalja, hogy most nem ők mutyizhatnak. De hűtlen kezelésért és hasonlókért feljelentést lehet tenni, már persze ha nem csak találgatnak, vádaskodnak, a látszat kedvéért.

A nemzeti ünnepeken hazafi törpepártok kitalálhatnák, hogy a hazának pár szólamon kívül mire lenne szüksége, és szokatlan módon egymással együttműködve elmondhatnák. Akár Fodor Gábor is lehetne a szócső, ő úgyis lassan minden pártnak volt már tagja vagy támogatója. Az nem politikai munka, hogy ami van, az rossz. Hogyan legyen jobb?

És persze: el tudnák-e viselni, hogy a kormány megcsináljon valamit, amit ők javasoltak? A haza épülésére?

Bafana 2016.03.15. 22:02:34

Gratulálok! Ma is elzavartátok a kormányt :) :) Csak szerényen kérdezném, hogy a "liberáliSOK" szó miért van többes számban? :)
Egyetértek, hogy Orbánékat el kell zavarni! De a Jóisten mentse meg az országot, hogy EZEK zavarják el. A sok kis balfasz párt többet árt az ügynek, mint használ.

csentecsa 2016.03.15. 22:27:17

Vélhetően Gyurcsány összes támogatója ott volt.:) A ballerek valamiért szeretnek közökben ünnepelni, így nem olyan feltűnő, hogy milyen kevesen vannak..

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2016.03.15. 23:01:08

Az ORF honlapja szerint "ezrek tüntettek Orbán oktatáspolitikája ellen", a magyar médiában láthatók alapján. :-)

Azt hittem, hogy Orbán labancellenes megjegyzései némi érdeklődést keltenek odaát, de érthető, hogy jobban el vannak foglalva a saját nem kevés bajukkal. Az ARD-n, a ZDF-en, a Le Monde-ban és a CNN-en is az eheti antiszemitizmus, de még a go-bajnok és a számítógép csatája is több figyelmet kap, mint mi. Sokéves rutinnal megnéztem a Frankfurter Allgemeine Zeitungot, és bármilyen különös is, még ők sem osztják Orbánt. Hát ennyi jelentősége van annak, amit a magyar ellenzék a mai hősies jelenlétének eredményeként elkönyvelhet.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.16. 08:34:48

@Androsz:

Te akkor is a fideSSjobbikKdnp elnevezésű féreggyűjteményt választanád, ha orbán bevezetné az első éjszaka jogát, és a te lányod lenne az első jelölt. Amennyi agyad van még be is mutatnád orbánnak, hogy mit kell csinálni csak esélyed legyen agy esti buksisimogatásra a Főtitkár Elvtárstól.

Balt 2016.03.16. 09:03:18

Értékelem a címbeli cinizmust!

"Tucatnyi érdeklődő előtt szónokolt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a párt Pilvax kávéháznál tartott ünnepi megemlékezésén."
 mandiner.hu/cikk/20160315_gyurcsany_az_onkenyt_orban_viktornak_hivjak

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 09:05:12

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye:

Ennyi ? Mér nem mindjárt a Szauron földi helytartója, ha már fikció !?

Ez a probléma egyébként veletek Gyurcsány csicskákkal. Te p már bele is élted magad az általad elmondott kitalációba, uszításba, valósgától elrugaszkodott fikcióba.

Miközben az emberek elsöprő többségének jobban tetszik a

- a közmunka program, mint az ingyen segélyezés,
- a családi adókedvezmény, mint az alanyi jogon járó gyerekgyártási pótlék
- az államadósság csökkentése, mint az ország rommá adóssítása
- az emberek adósságának rendezése, forintosítása, mint devizahitelben végnélküli eladósítása
- az egykulcsos adó, mint a 140ezer bruttó feletti igazságos kétkulcsos
- az EU legolcsóbb rezsije, mint a legdrágább
- ...

Inulj ki a valóságból te is, azt javasolom, mert így négy évente nem ér akkora megrázkódtatás majd választásonként.. :)

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 09:37:22

Azt azért csenben megkérdezném...

Egyik bloggert se zavarja, hogy egy Pukli nevű faszkalap, kirángatná az iskola elé demonstrálni minden szülő gyerekét 1 órára ?

Hogy a gyerekeket saját önzőnek avagy jogosnak vélt céljaira használja ?

Hogy azok gyerekét is kiviszi magával a suli elé, akik rohadtul nem értenek vele egyet ?

fércnél maradandóbb 2016.03.16. 09:41:47

Idén is bejött a papírforma, Orbán ellenfelei magukról állítják ki a jelentéktelenségi bizonyítványt. Egy maroknyi mikiegér cincogása, amit a libsi média igyekszik oroszlánüvöltéssé tuningolni

fércnél maradandóbb 2016.03.16. 09:51:53

@Ballib cenzúrázók réme 4:
Kérjen bocsánatot a Zorbán meg a Záder mer különben ezmegaz lesz! Ostobább követlést nem is lehetett volna kihozni. Soha nem becsültem valami nagyra a pedamókusokat, pedig régen még volt egy színvonal ehhez képest. Hogy a fenébe lehet ilyenekre rábízni a gyereket?

Már csak az a kérdés maradt, hogy egyenként kell bocsánatot kérni mindenkitől, és ez az elmúlt 10 vagy 20 évre is vonatkozzon? És akkor már kérjenek bocsánatot a zakkantaktól, a buzzantaktól és a libbantaktól is

...elmúlik... 2016.03.16. 10:08:20

Végignézve a tudósításokat, a tegnapi nap nem nemzeti ünnep, nem méltóságteljes megemlékezés, hanem nemzeti blaszfémia volt. Ezt akárhonnan nézem, szégyenteljes. Ez az ünnep nem aktuálpolitikai kérdésekről, nem az elégedetlen pedagógusokról, nem a brüsszeli diktátumokról, és nem is a kormány vagy ellenzéke tevékenységéről szól. Helyesebben kellene, hogy szóljon.

Szerintem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.03.16. 10:16:05

@Ballib cenzúrázók réme 4: Hogy a retkes riherongy kurva anyádba került most ide gyurcsány,te seggfej?!

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 10:18:17

@fércnél maradandóbb:

Puklinak és társainak ezt üzenjük, a költő után szabadon :

"Foglalod a "kurva anyádat", de nem ám a mi iskolánkat! "

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 10:19:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

?
Már az is baj, ha a magadfajta Gyurcsány csicskát, le Gyurcsány csicskázzák ?

wolves84lb 2016.03.16. 10:21:38

@Ballib cenzúrázók réme 4: hiába nyomod ezt az ócska fos dumát minden posztnál, batyufasz...te tényleg ennyire hülye vagy?

wolves84lb 2016.03.16. 10:23:27

@Ballib cenzúrázók réme 4: semmi ilyenről nincs szó, de orbáncsicska féreg.

wolves84lb 2016.03.16. 10:25:17

@Ballib cenzúrázók réme 4: mármint kik üzenitek? te meg a 20 másik orbánista kis faszkalap? Miért nem mentél oda tegnap, a retkes román kurva anyádat, hogy ezt személyesen mond meg Puklinak? Hm? Te....kis hitvány szar. Az vagy bazdmeg. Annyit sem érsz, mint a köröm alatti piszok.

Legközelebb menj oda személyesen, te fos, és úgy okoskodj. Aztán meg várd szeretettel, amit kapsz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.03.16. 10:27:13

@Ballib cenzúrázók réme 4: Ha csak tizedannyira lennék gyurcsánycsicska,mint te orbán seggében...ha csak tizedannyira!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.03.16. 10:28:59

@wolves84lb: Én is tűnődtem hová lett.
Vagy megtért vagy nevet váltott.:))

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.16. 10:37:42

@wolves84lb:

Szerencsétlen szánalmas marha..

Nézzél már meg egy közvéleménykutatást ....

Azt hiszed te és a Pukli meg az 1000 Gyurcsanyista féreg, az ország ??
Hát nem.

És azt is jobb ha elfelejtitek hogy a mi gyerekeinket a ti szaros politikai célotokra fel tudjátok használni !

Mert nem !

"Foglalod a "kurva anyádat", de nem ám a mi iskolánkat! "

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2016.03.16. 14:53:44

No, amikor a kommentdroidokról írtam, akkor az ilyen @KDNP a selejtek gyűjtőhelye: félékre gondoltam. Nem, nem várok simogatást Orbántól, mert a pártja tisztességtelen dolgokat művel, a kormány pedig általam nem érthető dolgokat művel vagy nem művel. Igaz, hogy a "demokrácia" azt az érzést igyekszik elhitetni az emberekkel, hogy ők beleszólhatnak a döntésekbe anélkül, hogy ismernék a döntésekhez szükséges adatokat, de az alapján, amit én, egy kívülálló átlagállampolgár láthatok, az alapján nem stimmel pár dolog.

Nade ki késztetné a kormányt a mostanitól eltérő irányú és módszerű döntésekre? Egy ilyen Tóbiás féle nyamvadék? Ennél még Ildika is többet ért, a szentem. Vagy a Gyurcsány, akinek a fejéről már csak a csörgősipka hiányzik? Vagy a teljesen jelentéktelen egyebek? Az a helyzet, uraim, hölgyeim, hogy az égvilágon semmi értékelhetőt nem tetszenek hozzátenni az ország működéséhez, ezért már csak pár régi hívő mondja azt, hogy hajrá MSZP. Csak azért, mert Orbánt nem szeretik, mindegy, miért. Az ellenzék tevékenysége arra koncentrál, hogy az emberek a miniszterelnököt ne szeressék, ennyi.

Egyébként az, hogy az ellenzéki duma az embereket a kormány döntéseinek bojkottálására, szabotálására próbálja sarkallni, szimpla és buta gáncsoskodás, a bármiféle haladás akadályozása, szegről-végről árulás. Ha a szekér megy valamerre, akkor lehet másfelé is irányítani. De ha egyszerűen megkötik a szekér kerekét, az végtelenül ostoba károkozás.

Oligarchia, mutyi, pénzosztás, diktatúra? A sajtó, a folyamatosan szétkürtölt marhaságok ellenére teljesen szabad, csak ha nem tud olyat mondani, ami valóban megfogná az emberek figyelmét, akkor a kormányellenes sajtó mindössze a rosszkedvet próbálja fenntartani. Hogy az nekünk miért lenne jó szerintük, azt képtelen vagyok felfogni. Rosszkedvben nem lehet jól dolgozni, és arra még az ellenségnek is rá kell jönnie, hogy dolgozni kell, mert tennivaló bőven van. Választás még soká lesz, erőszakos kormányváltás itt így nem lesz, így hát jó lenne a választásig tartó időt MUNKÁVAL tölteni.

Én a Fidesz fő- és alembereit nem sajnálom. Ha bűnösek, akkor tessék megvádolni és elítélni. Orbánra is ez vonatkozik, de rá eddig még egyetlen értelmes támadási kísérlet sem irányult. Még a szabad sajtó sem tudott elővarázsolni valami értelmes vádat. Mert az nem bűn, ha a jövedelmező megbízásokat olyanok kapják, akik közel vannak a kormányhoz és a többségi parlamenti képviselőkhöz. Ez a világ összes kormányában így van, a szocik kormányában is így volt és ma is így lenne. Ha van tényleges adat a közbeszerzéseken – ami a rendszerváltás legzsiványabb disznósága – indokolatlanul hozott döntésekről, akkor tessék vádat emeltetni, bár ezt maga a rendszer ügyesen megnehezítette már a kitalálásakor. Ha valaki lop, akkor tessék vádat emeltetni, ezt már sokkal nehezebb leplezni. És a tettest ítéljék el, és vegyék el minden vagyonát. Mindegy, hogy milyen párthoz tartozik és ki a barátja. Törjék meg a csaló politikusok összezárását. A szabad sajtónak ez lenne a feladata, nosza hát.

Ha Orbán megbukna, azt én nagyon fájlalnám. Jó pár hibát követett el már ő is, de most fülig állnánk a szarban nélküle. És a Nyugat alig várja, hogy valahogy megfoghassák, mert egy gyarmat fellázadt, és a példája másoknak is érdekes lett. Mi lennénk az egyik szeméttelepük, de most ezt már nem lehet megcsinálni úgy, hogy ne égessék be magukat a világ előtt kihirdetett "európai értékek" és a "mindenki egyenlő Unió" alapszabályainak megsértésével. Orbán egymaga kezdte mondani azt, folyamatos külső-belső támadások alatt, amit ma már az egész Unió hajlandó lett bevallani magának. Ha megbukik, akkor bukjon meg azért, mert bűnös valamiben, és ne azért, mert az emberek egy töredékének nem szimpatikus. De amíg nincs ok arra, hogy megbukjon, addig az ég óvjon attól, hogy bevágja maga mögött az ajtót, aztán oldjuk meg a többi magunk.

Időnként szokás a "diktatúra" ellen úgy fellépni, hogy valaki elmegy Brüsszelbe, és elkezd panaszkodni. Amikor Kádár behívta az oroszokat, hogy segítsenek neki elnyomni a kipattant balhét, az ettől semmiben sem különbözött.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.03.17. 08:19:21

@Androsz: viki is kiment hisztizni.
Nekem fecó meg bajnai többet adott,mint viki,ezért imádom,mikor próbálják bemagyarázni nekem,hogy mennyivel rosszabb lenne,ha még mindig ők lennének.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2016.03.18. 01:12:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "viki is kiment hisztizni"

Ezt hogy érted? Brüsszelbe? Azt ugyanis úgy hívják, hogy az ország miniszterelnöke elment egy olyan tanácskozásra, amelyen az összes uniós tagország kormányfője megjelent az országa képviseletében.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.03.22. 09:09:15

@Androsz: Kishusom ,veregessem a duda agyadba!
Még ellenzékiként ment ki a hazaáruló gazdád sipítozni!