Médianapló

Médianapló - Hajóágyú-e a Szélt elsöpörni kívánó Németh Szilárd?

2018. január 17. 09:47 - Zöldi László

Elképzelem a történelmi filmekből ismert hajóágyút. Sínen mozog előre-hátra, máskülönben nem fejtheti ki a pusztító hatását. Olykor azonban előfordul, hogy a kötelékeitől megszabadulva végigsöpör a fedélzeten, és elsodor mindent-mindenkit. Efféle nehezéknek véltem Németh Szilárd hajdani rezsibiztost, a Fidesz alelnökét és a Magyar Birkózó Szövetség elnökét. Ma már nehéz eldönteni, vajon gazdátlanul tarol-e a nyilvánosság fedélzetén, vagy a maga bárdolatlan, faragatlan, modortalan, pallérozatlan módján készíti elő az Orbán-kormány intézkedéseit.

Ezúttal azzal állt ki a nyilvánosság elé, hogy Szél Bernadettet ki kéne tiltani a nemzetbiztonsági bizottság üléséről. Kinézi az LMP társelnökéből és miniszterelnök-jelöltjéből, hogy Soros György „embereként” szerezhetne tudomást a magyar származású amerikai milliárdos támogatta civil szervezetek ellen tervezett intézkedésekről. Amikor figyelmeztették, hogy egy országgyűlési képviselőt mégsem lehet csak úgy kitiltani ama bizottságból, amelynek évek óta a tagja, módosította az álláspontját. Csupán akkor kéne kizárni az ellenzéki politikust, amikor a „Soros-terv” elleni föllépést latolgatják. Amidőn kiderült, hogy jogilag ez sem lehetséges, tovább pontosított: amennyiben Szél honanya jelen lesz az adott ügy tárgyalásán, a bizottság kormánypárti tagjai kivonulnak az ülésteremből. Lefordítom: nem vitatják meg azt a kérdést, amelyet ők erőltettek napirendre.

Mindez pedig azért, mert a most negyven körüli Szél Bernadett gimnazista korában egy nyarat töltött az Egyesült Államokban Soros György támogatásával, illetve másfél évtizede rövid ideig civil aktivistaként dolgozott a Menedék nevű alapítványnál, amelyet Soros állítólag szintén támogatott. Azért ötlött fel az elszabadult hajóágyú metaforája, mert a jogállami korlátaitól megszabadult hatalomnak van egy foka, amikor már kifogyott a külső ellenségekből, és a saját szervezetén belül keresi az üldözendőt, a megsemmisítendőt. (A magyar történelemből az olvasók figyelmébe ajánlom például a Rajk-pört.)

Ha a kis híján teljhatalmat gyakorló pártban a kelleténél komolyabban vennék az alelnöküket, akkor az ellenzéki politikus felvázolt kapcsolódási pontjai alapján akár elő is vehetnének néhány Fidesz-politikust. Akik Soros György pénzén tanulták angolszász nyelvterületen a nemzetközi érintkezés nyelvét, és próbáltak elmélyülni a társadalomtudományok szakirodalmában.                  

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr5713581763

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fazekas Sándor bíró végre megbukott, mint Fővárosi Törvényszéki elnök 2018.01.18. 16:42:37

Egy újság írása alatti vitába becsatlakoztam a napokban ahol valaki úgy nyilatkozik Fazekasról, hogy szerinte mindig is becsületes és tisztességes ember volt és most is az. Ezt persze túl sokan vitatják, hogy igaz lehessen. Főként a tények és mára má...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2018.01.17. 12:59:57

Ez az ország megérdemli, hogy olyan vezetői legyenek, mint Németh Szilárd.
(és Orbán Viktor, meg Kósa Lajos, meg Tállai András, meg ...)

morph on deer 2018.01.18. 13:25:16

Hát hajóágyúnak elég ronda, meg szerintem nem is eléggé művelt a feladathoz. Azért mindennek van határa!

Fidesz alelnöknek viszont tökéletesen megfelel: lám, milyen tökéletesen éli magát bele a “Mardel” szerepbe..!

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2018.01.18. 14:57:53

A Soros bérenc liberális álballibek ma is megpróbálják komplett hülyének beállítani Orbán Viktort és Német Szilárdot azzal, hogy csak a fantáziájukban van Soros terv nem pedig a valóságban. Az ostoba ballibeknek letagadnák a tényt hogy Soros már a 80-as évektől egyre másra képezte ki a rendszerellenes ügynökeit, küldte őket ki kiképzésre a külföldi imperilaista országokba. Azóta is csak ezt csinálja a Soros.

Orbán Viktor felismerte, hogy tele van Magyarország Soros ügynökökkel. Akik azon ügyködnek, hogy Magyarország ne Orbán Viktor országa legyen hanem az Eué. Hogy a magyaroknak úgy kelljen majd élniük mint a nyugatiaknak és nem pedig úgy, ahogy mi azt a Kádár rendszerben megszerettük. Hogy a magyarok elveszítsék az életre szóló vezérüket és helyette a liberális káosznak megfelelően négy évente mindig valaki új jöjjön. Mint Németországban, ahol Soros Merkelt irányítja.

Megint Orbán Viktorra maradt a feladat, hogy egész Európát megmentse, mert a nyugatiak nem akarnak tudni a Soros tervről, hanem egyre csak telepítik magukra a migránsokat akik egy pár év múlva túlszaporodják majd őket. Orbán Viktor azonban ettől minket magyarokat megvéd és leszámol mindenivel aki migránsokat telepít be Magyarországra.

MINDENKI ÍRJA ÖSSZE A CSALÁDJÁBAN ÉS A ROKONSÁGÁBAN A SOROS TERVET VÉGREHAJTÓKAT ÉS KÜLDJE EL A LISTÁT ORBÁN VIKTORNAK, HOGY MEG TUDJA TÖLÜK VÉDENI A MAGYAR EMBEREKET!

gardarak 2018.01.18. 15:04:29

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: nem tudom, mit fogyasztottál, de szerintem állj le a cuccról.

Zöldi László 2018.01.18. 15:34:22

@gardarak: Lehet, hogy tévedek, de 27 kommentjéből inkább az iróniát hallom kicsendülni. Mintha abszurditásig fokozná az Orbán-hívők paneljeit.

gardarak 2018.01.18. 15:45:56

@Zöldi László: Nem tudhatom, hogy troll üzemmódban működik-e, így jogos, még erre is van esély. Nem néztem végig az akitivitását, se a profilját.

morph on deer 2018.01.18. 16:07:26

@asebes:
Nekem elsőre a “Flúgos futam” kattant be, meg az uszítható, ámbár széparcú fogdmeg eb.
De legalább az általad említett növényben van annyi jóérzés, hogy főleg a föld alatt tartja a “terméket,” tekintve, hogy egy gyökér. Illetve: gyökérgumó.
Így se rossz. :)

morph on deer 2018.01.18. 16:09:39

@Zöldi László:
A sorszámát érdemes nézni, ugyanis van belőlük halálsan komoly változat is.
Ez a másik.:)

hidroponi 2018.01.18. 16:24:57

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: "Megint Orbán Viktorra maradt a feladat, hogy egész Európát megmentse"

MEGINT? :DDDDD

Indriq 2018.01.18. 16:26:21

Én csak azt tudom mondani, ha a fityisz elveszti a választást és a rezsicucu főnök nélkül marad, meg fog fulladni, mert magától még a légzésre se képes. (Mondjuk a párt és szimpatizánsainak 99%-ára igaz ez)

elvis56 2018.01.18. 16:37:21

Ez a tehetségtelen Szilárd még ifi birkozonak is SZAR volt.Hegedüs Csabát kiturta ez patkány azota mélyrepülésben a magyar bikozás.Ez a görény csepel szégyene utálják mint a szart.Bukott polgármester aki ugy néz ki mint EGY JOLAKOT MANGALICA aki egy megélhetési CSONTFEJÜ F.ASZ.

dare 2018.01.18. 16:39:05

" a bizottság kormánypárti tagjai kivonulnak az ülésteremből."
Nem tudom ezek milyen homokozóba képzelik magukat, de azért egy pici komolyságot azért magukra erőltethetnének.
Kivonulnak, és beszélnek majd a Pintérrel.
Az meg visszaküldi őket.
Visszamennek, és gondolom a pad alatt üzengetve cetliken megvitatják az SS tervet.
Jópofa dolog ez, még nevetni is tudnék rajta, ha nem egy nemzetbiztonsági ülésen történne mindez.
WTF?

Nem hajóágyú, festékbomba.
Ahová ezt beküldik és felrobban, ott mindenki mocskos lesz tőle.

Measurer 2018.01.18. 17:40:57

Tisztelettel érdeklődöm, hogy ha valaki saját maga vagy családtagja révén a Soros-alapitvánnyal kapcsolatba került, ez elegendő ok- e a titkosszolgálati megfigyeléséhez?

NBarbieReloaded 2018.01.18. 17:55:46

Nem tul bonyolult mi tortenik itt. Marmint egy nem fidesz birka szamara nem bonyolult.
Kozeleg a sz*rra nyomatott soros terv-rol szolo nemzetbiztonsagi ules. A fideszeseknek nyilvan nincs mit mondaniuk, hiszen azon kivul, hogy soros papa valoban tamogatja a betelepitest, mas nincs a tarsolyukban, amivel bizonyitani lehetne azt az oriasi nemzetbiztonsagi veszelyt soros-sal kapcsolatban, amivel riogatnak egy jo ideje. De, hogy ez ne legyen az ules utan nyilvanvalo, valahogy hitelteleniteni, bojkottalni kell az ulest. Hogy is csinaljuk ezt, ultek ossze a tolvaj fideszesek. Hat talaljunk valakit, akire rafoghatjuk, hogy o soros ugynok, es ha o ott lesz, akkor mi kivonulunk. Hu gyerekek, ez a Szel Berni lanykoraba soros-hoz kotheto szervezetnek volt a tagja. Ahhhhaaaa, mar meg is van a kifogas, hogy miert fogunk kivonulni az ulesrol, merthogy a kiszemelt nyilvan ott lesz.
Ennyire egyszeru a tolvajfidesz "logika".

Measurer 2018.01.18. 18:10:06

@dare: rakjuk csak össze: Szél nemzetbiztonsági kockázatot jelent- állítólag. Amiatt, hogy Soros-ösztöndijas volt. Nyilván az ügyészség inditványozhatja az ilyen személy gyanúsítás előtti titkosszolgálati megfigyelését (mikrofon, kamera, posta, internet). A nyomozási biró társadalmi érdekből jóváhagyja az ügyészség indítványát.
Ha a Te családodban, vagy az én családomban, vagy ismerőseid, ismerőseim között volt Soros-ösztöndijas, akkor....

dare 2018.01.18. 18:28:38

@Measurer: Ezt nem merik meglépni, ez inkább csak a szóbeszédnek van.
Amolyan mondunk valami nagyot, egy pár napig beszélnek róla, aztán szépen elfelejtődik.
De lehet rá később hivatkozni, hogy emlékszel arra amikor....?
Ismertem egy srácot, aki a fociban egy szerelés alkalmával eltörte a tanár lábát hátulról.
A tanár nem látta, kérdezte ki volt az, és aki eltörte elkezdett fennhangon vádolni valakit.
A barátai partnerek voltak ebben, és ha sokan mutogatnak rád, akkor nehéz megvédened magad.
Nem lett belőle nagy baj, benne van a játékban, nem is firtatta ezt senki a továbbiakban.
Viszont évek múlva szóbakerült a téma:
-emlékezetek még mikor x eltörte a tanár lábát?
-nem is ő volt
-dehogynem, ott voltál te is
-azért mondom, nem ő volt

Akik látták az esetet, azok se tudtak megegyezni azon, ki is törte el akkor a tanár lábát?
Egy látványos színpadias alakítás, megspékelve támogatókkal csodákra képes.
Amit folyamatosan mondunk, az végül valósággá válik.
De nem szabad túljátszani a szerepet, mert akkor nagy a lebukás veszélye.

közép dunántúli régió 2018.01.18. 18:30:16

@Measurer: be akarod vitetni a fél Fidesz-vezérkart?

Jakab.gipsz 2018.01.18. 18:30:46

@Zöldi László: Itt és most nem csak a kötelező betelepítés miatt kell Soros és kiképzett kápói ellen fellépnünk.

Soros egy eleve elhibázott tudomány-filozófiai iskola a Bécsi-Harvard körös filozófusok, produktuma, aki önjelölt prófétaként, a globális nyitott társadalom agenda főtitkári szerepében tetszeleg.

Ezt az embert meg kell állítani.

Soros óriási veszélybe sodorja az egész emberiséget. fogalmatok sincs arról, miféle erőket szabadított már most el.

Ez egy tudomány-filozófiai probléma, természetesen a megoldása nem az Orbán kormány dolga, viszont az okozott károk elhárítása és a konfliktus, felületi kezelését, nem bízhatjuk Soros lebutított politológusaira.

Measurer 2018.01.18. 18:42:56

@közép dunántúli régió: amire céloztam, nem bevitetést jelent, hanem "megfigyelést". És nem tényállitás, hanem "lehetőség". Csak jelzem, az eszköztár megvan hozzá.

Parajpuding 2018.01.18. 21:53:15

Hajóágyú? Naneee. A hajóágyú ehhez képest egy mélyen gondolkodó élőlény, ezzel szemben orkszilárd valójában csak szerveshulladék, mint az összes orbáhívő.

tudorka57 2018.01.18. 23:39:41

Szerintem nem Németh Szilárd a kakukktojás, hanem Széllel Bélelt Agyú Bernadett!
Elég csak áttekinteni a paksi terv körüli ámokfutását, atomenergia ellenességét és pendlizését az ellenzéki médiában. Egy egészen kisstílű, buta, ostoba nőszemély, aki a nyakában hordozgat egy kaméleont és csókolgatja is.

PFÚÚÚJJJ!

79 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig 2018.01.19. 21:13:26

Szel Bernadettnek, bizonyitottan terrorista kapcsolatai vannak, mar reg le kellett volna sittelni az egesz libbant partjaval egyutt.