Médianapló

Médianapló - Az MSZP kovász-e még az ellenzéki együttműködésben?

2018. január 11. 10:44 - Zöldi László

Együtt jártunk egyetemre, egy időben kerültünk a fővárosba, ugyanazokban a szerkesztőségekben dolgoztunk, együtt jártunk a debreceni Loki budapesti mérkőzéseire, ugyanabban az évben mentünk nyugdíjba. Aztán ő háromezer kilométernyire költözött, és onnan rótta föl, hogy túl gyakran foglalkozom az MSZP kommunikációs ügyetlenségeivel. Lehet, hogy igaza van, az alkalmakat azonban nem én teremtem, hanem a politikai valóság.

Tegnap este például a szocialisták két vezetője ugyanazt mondta. Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, az MSZP újdonsült miniszterelnök-jelöltje egy tévéműsorban kereste a szövetségeseket, mondván: „Az ajtóm mindenki előtt nyitva áll.” A választási kampány másik arca, a szocialisták budapesti szervezetét vezető Kunhalmi Ágnes pedig ezt fejtegette: „A kapunk mindenki előtt nyitva van.”  Ismerős mondat. A korábbi miniszterelnök-jelölt, Botka László 2017 elején bejelentette, hogy végiglátogatja a „demokratikus ellenzéki pártokat”, vagy legalábbis fölveszi velük a kapcsolatot. Aztán egyiket sem látogatta meg, egyik pártelnöknek sem telefonált, inkább azt mondta, hogy az ajtaja mindenki előtt nyitva áll.

Rosszul mérte föl a politikai helyzetet. Nem vette észre, hogy az MSZP lefutó márka. A potenciális szövetségesek már nem kezelik nagy pártként, Orbán Viktor kihívójaként; a diktátummal felérő invitálás helyett legföljebb azt fogadják el, ha a szocialisták belesimulnak a nehezen kibontakozó ellenzéki együttműködésbe. Botka László vesszőfutása október 2-án torkollott lemondásba. Utódja, a más pártból érkezett Karácsony Gergely és az MSZP-kampány másik arca, Kunhalmi Ágnes őszintébb politikusnak tűnik fel. Ők már nem kecsegtetik lehetséges partnereiket látogatással vagy telefonhívással, ők csupán nyitott ajtóval-kapuval várják a jelentkezésüket.

Viselkedésük rímel a Botkáéra, bár a mondandójukat szelídebben adják elő. Nem törnék pálcát fölöttük, csupán azt firtatom, hogy szembenéztek-e a helyzettel. Vajon Botka László lemondása óta visszafényesedett-e a szocialista márka patinája? Vajon a közvélemény-kutatások szerint nagyobb pártnak fest-é az MSZP? Vajon az elfuserált kísérletnél jobban vonzza-e a szövetségeseket? A kérdésekre a közelgő országgyűlési választáson kapunk majd választ. Addig is békén hagynám a szocialistákat, félő azonban, hogy az ügyetlen kommunikációjukkal megint alkalmat teremtenek a nyilvános tűnődésre.             

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2213566061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.01.11. 11:30:34

A politikában is csak a pénz számít. Magyarországon van pénze Orbánnak, Simicskának és Sorosnak.
Az MSZP és a már régóta Fidesz báb Gyurcsány való összeborulása azt jelenti, Orbán ígért nekik a legtöbbet. Ezzel meg is nyerték a választást, mivel az ellenzéki szavazatokat megosztották a jobbik és a szoci-dk szavazók között. Osszd meg és uralkodj! Drága Merkel asszonyság is ugyanezt játszotta eddigi uralkodása alatt, ugyanezt Orbánnak felróni botorság lenne!

Kivlov 2018.01.11. 15:55:09

Kovász bizony. A fityisz maradásában. :D

bkkzol 2018.01.11. 16:15:42

"kovász e" ha valamikor az is volt mostanra már túl kelt!

Xilit 2018.01.12. 11:41:01

Botka akkor lett volna hiteles, ha otthagyja az MSZP-t, nem ma, hanem már tegnapelőtt.
És igen, a diktátumok: valahogy nem megy a magyaroknak a közösségben való gondolkodás, vagyok én, aki megmondom, mi legyen, és vagytok ti, akik engedelmeskedtek.
E stupid beidegződés , a feudális minták feloldása a karmánk. Ha ez sikerül, a tisztelet követelése nélkül is megbecsült nemzetté válunk.

Az MSZP haldokló szervezet, a kovász szerepét már nem tudja eljátszani.
Karácsony Gergely próbálkozásait a választás megmentésére érteni vélem, ha már kovász, ő sokkal inkább az.