Médianapló

Médianapló - Bangóné járt-e már Csepelen és Soroksáron?

2018. január 09. 11:03 - Zöldi László

Tegnap délután az MSZP elnöksége úgy döntött, hogy Bangóné Borbély Ildikót ráindítja az Együtt országgyűlési képviselőjelöltjére. Hagyott némi kiskaput, de a nyilvánosság fórumain megszólaltatott politikusai túl élesen fogalmaztak ahhoz, hogy a viszony még inkább elmérgesedjen a két ellenzéki párt között. A vitában sok érv hangzott el, az egyik azonban mintha elsikkadt volna.

Az említett választókörzetet jelenleg olyan politikus képviseli a parlamentben, aki 2014-ben legyőzte a tősgyökeres csepeli Németh Szilárdot. Szabó Szabolcs másfél évtizede él Csepelen, hasznosan dolgozott az országgyűlésben, művelt, tájékozott, bő szókincsű, rokonszenves értelmiségi. Megérdemelné, hogy ismét fölvehesse a harcot a Fidesz bumfordi megmondó-emberével. Ha Csepelen vagy Soroksáron laknék, szívesen szavaznék rá. Bangóné hasonlóképpen középkorú, a szociális érzéke jelentős, a szókincse jelentéktelen - inkább érzelmileg politizáló hölgy. Nincs bajom vele azon kívül, hogy számára idegen terepen mozogna, ha csakugyan ráindítanák szintén ellenzéki képviselőtársára.

Nádudvari, bár tágabb értelemben püspökladányinak is vallhatja magát. Sok szálon kötődik Debrecenhez, ahol öt évet töltöttem az egyetemen, és ismerem a vonzáskörzetét. Nem lepődtem volna meg, ha a rokonszenves szociális gondozónőt az MSZP Kósa Lajos ellen indította volna. Nem nyert volna ugyan a volt debreceni polgármester ellen, de ismertsége révén legalább borsot törhetett volna a Fidesz-politikus orra alá. Őt azonban Csepelre és Soroksárra küldené a pártja, amely egyébként egy tősgyökeres budapestit, az MSZP nőtagozatának vezetőjét, Gurmai Zitát indítja Kósa Lajos ellen.

Azon tűnődöm, hogy a kiskunmajsai Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti szervezetének elnöke mennyire ismeri a pestszentimrei-pestszentlőrinci körzetet. 2014-ben a rá indított ellenzéki képviselőjelölt miatt 56 szavazattal kapott ki a kormánypárti jelölttől, azóta bizonyára még otthonosabban mozog a dél-pesti közegben. Nemrégiben azt olvastam, hogy a Demokratikus Koalíció ellene indítaná a karcagi születésű és a Nagykunságban járatos Vadai Ágnest, akit először Esztergomban versenyeztetett volna pártja a 2018-as mandátumért.

Vajon az ellenzéki pártok csakugyan meg akarják-e verni a Fideszt, ha politikusaikat a szűkebb pátriájuk helyett tőlük idegen terepen küldik harcba az ellenzéki pártok bennszülött (vagy régóta ott élő) politikusai ellen?      

27 komment
süti beállítások módosítása