Médianapló

Médianapló - Tökösek-e a magyar honanyák?

2017. augusztus 12. 10:14 - Zöldi László

Kipróbáltam a Facebook legújabb szolgáltatását. Néhány hete tizenhárom színből álló skálával kecsegtet bennünket, és ha nem lépjük túl a felkínált karakterszámot, akkor az átlagosnál nagyobb betűkkel írhatjuk immár színes alapra az üzenetünket. A rózsaszíntől feketéig terjedő skálán végül is maradtam a sötétkéknél, erre jegyeztem föl fehér betűkkel: Nem igaz, hogy a parlamentben egy tökös képviselő van, Szél Bernadett. Van még egy, Szabó Tímea.

A digitális ismeretségi körben azonnal kirobbant a vita. A szegedi helytörténész szerint nem tökös az a politikusnő, aki elment Tusványosra. (Ha nem tévedek, Szél Bernadettre utalt.) A miskolci közgazdász szerint a tökösök közé sorolható Kunhalmi, Bangóné és Vadai is - így keresztnevek nélkül. A budapesti, de jelenleg Sárospatakon időző hangmérnök ostobának nevezte őket. A szintén budapesti rádióriporter-regényíró pedig szexistának vélte az iménti megjegyzést. Feltűnt, hogy a hozzászólóknak nem a tökösséggel volt bajuk, ami ugyebár biológiai képtelenség a politizáló hölgyek esetében. Azért mertem mégis hivatkozni rá, mert az aforizmák tulajdonsága, hogy szürreális paradoxonra épülnek - bocs az idegen kifejezésekért.

Egyébként azért se vitatkoztam a digitális vita résztvevőivel, mert ezerféle szempont alapján zárhatnók ki nőnemű közéleti személyiségeket a tökös kategóriából. Ezt azonban aligha tehetném, ha a biológiai okot se zárom ki. Sőt, bővíteném a kört. Ott van például az immár független Demeter Márta. Hallott róla valaki, amíg a szocialista képviselőcsoport tagja volt? Elvbarátai inkább kirakatbabaként kezelték. Mintha nem akarták volna észrevenni, hogy a választópolgárok számára vonzó, ha a szép külső biztonságpolitikai érdeklődéssel párosul. (A csinos spanyol hadügyminiszter terhesen, nagy hassal fogadta a tábornokok tisztelgését, és a látványba nem halt bele az ibériai demokrácia.)

Amióta D. M. kilépett a pártkeretek közül, a tévés műsorvezetők kézről-kézre adják. Az odafigyelés megsokszorozta honanyai aktivitását, egy értelmes politikus arca rajzolódott ki a képernyőn. Nem azt írtam róla, hogy politikusnő. Arról ugyanis már leszoktatott a parlament néhány nőnemű tagja, hogy utótaggal különböztessem meg a magyar országgyűlésben politizáló hímtagoktól. Maradnék a sötétkék alapon fehér idézet ősforrásánál, Kéthly Anna szociáldemokrata politikusnál, akiről a két világháború közti kávéházakban mondogatták: „Egyetlen férfi van a parlamentben, az is nő.”    

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr3612741236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

FCUK10 2017.08.13. 12:36:37

A magyar politikusnők gyászosak, és akkor finom voltam. Vadai, Szél, Szabó, stb.: szégyen egytől-egyig.

BiG74 Bodri 2017.08.13. 12:41:43

A magyar országgyűlésben politizáló hímtagok. Annyira szépen megfogalmaztad, le a kalappal!

NBarbieReloaded 2017.08.13. 13:18:18

És Sz. T. vagy Sz.B. mitől tökösebb, mint más politikusnők? Mitcsinálnak többet, vagy mást, amitől ők tökösek, a többi meg nem?

sZulamith 2017.08.13. 14:57:43

A nők határozottabban, szenvedélyesebben fejezik ki a véleményüket. Ezt a jó tulajdonságukat kéne kamatoztatni a parlamentben, kevésbé otthon:)

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2017.08.13. 16:42:04

Hazaáruló libsik, Szabó Tímea ráadásul drogos is, és a szexuális perverziók sem állnak távol tőle. Bár mások is szívesen élnek a drogokkal közülük, például a hírhedten üresfejű kommunista Kunhalmi.

Szóval tipikus belpesti, Soros pénzén a magyarság ellen áskálódó banda.