Médianapló

Médianapló - Katinka járhat-e a hazai vizeken?

2017. július 04. 10:33 - Zöldi László

Az utókor számára jegyzem föl, hogy ma reggel 7.19-kor Hosszú Katinka bejelentette a fészbukos üzenőfalán: harminc taggal megalakult a hivatásos úszók nemzetközi szervezete, angolos rövidítéssel a GAPS. Az aláírók közül minden második olimpiai bajnok. A jelek arra utalnak, hogy a teniszezők és az atléták után az úszók is méltányos részt követelnek a világversenyek anyagi hasznából.

Nincs ebben semmi rendkívüli, ha csak az nem, hogy az akciót egy magyar élsportoló kezdeményezte. Katinka az Egyesült Államokban megtanult angolul, és diplomát szerzett abból, hogy miként kell eladni a portékát, legyen az bármi is. Amerikai férjjel jött haza, majd versenyszerű edzésrendszerük rengeteg világbajnoki aranyérmet és három olimpiai bajnokságot eredményezett. Amidőn közeledett a budapesti vébé, jó ütemérzékkel dobta be ötletét a nyilvánosságba, és lám, két hét alatt huszonkilencen csatlakoztak hozzá. Ennél tovább egyelőre nem is mennék, van azonban valami, amit még érdemes szóba hozni.

Bevándorlóként digitális bennszülött tanítványaimtól azt tanultam, hogy föl kell hagyni a hagyományos sajtóban megszokott címadással. Ha azt akarjuk, hogy elolvassák a bejegyzéseinket, meg kell említeni a híres (hírekben szereplő) ember nevét, hogy a mondandónk előhívható legyen a világhálóról. A Médianapló közlési helye, a Blog.hu megteszi azt a szívességet, hogy folyamatosan mutatja a Top10-et, a naplójegyzetek olvasottságát. Pillanatnyilag Lagzi Lajcsi áramlopási ügye az első 34620 érdeklődővel. Utána politikusok jönnek: Kunhalmi Ágnes a második helyen, Orbán Viktor a harmadikon és a negyediken.

Katinka az ötödik 20561 olvasóval, valamint a nyolcadik (19604) és a kilencedik (19431). Tegnap szorította ki a miniszterelnöki tevékenység egyik értelmezését az első tízből, és az utolsó helyre nyomta vissza Kövér László elemzésre való megnyilvánulását. Olimpiai bajnoknőnk kommunikációs stábja több évnyi, szívós munkával elérte, hogy csaknem félmilliónyian kedvelik a fészbukos jelentkezéseit. 483475 hívéből bőven telt a Médianapló  olvasóira. Azok pedig dühöngve kommenteltek, akik elhatárolták magukat az „idegenszerű”, a „rámenős amerikai mentalitástól”.

Katinka hosszú utat tett meg, hogy számítson a véleménye. Legújabb kezdeményezésével külföldön alighanem próféta lesz, az itthoni vizeken azonban még nem járhat. Ama bizonyos petíció aláírói között ő az egyedüli magyar, úszó honfitársai kivárnak.                

8 komment
süti beállítások módosítása